Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Jak píše zdepapepa, tak já to vzdávám a nebudu na tom pálit víc času. Stále jsem si kladl otázku, k čemu to vlastně obsahově směřuje a proč je to tak pitomě scénáristicky udělaný.  Jo, jasně, satira na ČT, ale očekával bych to inteligentnější. Možná jsme si jen žánrově nesedli se seriálem. Hvězdičku za paní Zlatohlávkovou, té ta role skutečně sedla.

plakát

Shrek 2 (2004) 

Jak jsem se na film těšil, tak mě zklamal. Scénář jako vygenerovaný programem. Hudba převzatá z předchozího dílu, nebo jenom puštěné známé písně. Pár dobrých vtípků tam sice bylo, ale to bohužel film nezachrání. Na to, kolik se pod to podepsalo lidí, tak je mi pro tentokrát z americké tvorby vyloženě zle.

plakát

Ambiciózní blondýnka (2007) odpad!

Prvních 5 minut bylo šílených. Druhých 5 taky, třetích taky, čtvrtých taky a když došlo na karaoke, tak nějak se automaticky zmáčkla klávesa delete... Fakt tu není důvod ten film pouštět.

plakát

Bestiář (2007) 

Jediná hvězdička za skutečně smysluplnou hlášku Jitky Čvančarový: "Ty chceš lásku, vášeň, intelekt v jednom. Ale to nejde, to je jenom šampon. A pak taky Otec, Syn a Duch svatý." Jinak nemá vůbec smysl ten film pouštět.

plakát

Mezi mužem a ženou (2005) 

Na film se nedá koukat, právě kvůli tomu "skvělému triku pana režiséra" - téměř celou dobu tam jedou dva obrazy a ani z jednoho nemáte nic, neustále tam někde někdo přechází před kamerou, nebo je zabrané stejné pozadí, ale z jiného úhlu. Dobré bylo srovnání teď-dříve. Dialogy jsou příšerné, obsahově o ničem. On se snaží hrát tvrďáka, ona romantickou slečnu, ani jeden není tím, čím by chtěli být. Helena Carter hraje celkem dobře, Aaron Eckhart příšerně (navíc vypadá, jako by právě vylezl z nějakého G-baru). Sorry, ale aby se film dal považovat za film, je potřeba prokázat alespoň minimální snahu tvůrců. Půl hvězdičku za Helenu Carter, druhou půlku za to, že film není předimenzovaný sexem, jak je dnes už zvykem.

plakát

Kopačky (2008) 

ale tak jo... každý film u mě začíná na třech hvězdách a tady se člověk jak zasmál, tak i výkony herců byly místy docela dobré... co mi hodně vadí, je slovník, který se tam používal a místy mizerný dabing. Jako oddychovka dobrý, ale nemusím na to koukat pořád...

plakát

The Encounter (2010) 

Jednoznačně nejlepší film, který jsem za poslední roky viděl. Jak píše uživatel yakoob - film dá odpověď těm, kdo nechápou co je na Ježíši tak zvláštního... přidal bych navíc vlastní myšlenku: film věřícím "prohrábne" svědomí a zbourá představy o Bohu... jednoznačně pět hvězdiček, škoda, že jich není možné dát víc. :-)

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Pěkné zpracování, dobře obsazení herci, dramatičnost děje udržuje laťku od začátku do konce. Seriál má dobrou zápletku, promyšlenou, ale faktické údaje poněkud utíkají... kříž ze svatovítského pokladu by určitě byl lépe hlídán. To, že ďábel nevěří na substanciaci Eucharistie, je taky blbost. "Nabourávání firemní databáze" bylo velice úsměvné (jak stihnul tak rychle zapnout počítač? - krom toho tam bylo vidět jen kus HTML a Javascriptového kódu, zřejmě vypsaného přes příkazový řádek :-)), stejně tak se mi nechce věřit, že by si Trojan se svou inteligencí nenašel odpověď na nápovědu od toho starého mnicha už dřív, když hned uhodl, co to vlastně je... Ale je tu velká snaha odvést dobrou práci, což se v porovnáním s některými současnými českými filmy rozhodně povedlo.

plakát

Manituova bota (2001) 

Nedávno jsem viděl v televizi Poslední výstřel, závěrečnou čtvrthodinku. Když se mi vybavily vzpomínky na botu, smál jsem se, ač děj Posledního výstřelu k smíchu nebyl. Pak jsem si musel pustit Manituovu botu... a ejhle, znovu překvapila novými skrytými parodijními scénami, které jsem vždycky přehlížel... a za to je ta čtvrtá hvězdička. :-)

plakát

Třetí zázrak (1999) 

Škoda, že už v dnešní době je skoro každý film poznamenaný sexuální tématikou a v tomto případě - jak jinak - negativně vyznívající vůči církvi. Nicméně i tento pokles kněze měl svou úlohu a dobré zpracování, jednoduše byl na místě. Podtrhl to, co vlastně je poselstvím celého filmu - vnitřní proměna kněze. Obhajoba jeho víry a opětovné hledání Toho, komu uvěřil. Za to všecho a hlavně za parádně sehranou "hádku" Franka a arcibiskupa Wernera *****.