Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

zukatoka02 

všechny recenze uživatele

Pro začátek říkám, že jsem nečetla předlohu, a ani jsem neviděla předchozí zpracování. Film mě zaujal svojí premisou a hledala jsem něco, na co se mohu dívat ve vlaku. Byla to trefa do černého. Potřebovala jsem něco, co mě dojme a okouzlí trochou té romantiky. Jediné, co trochu kazilo dojem byl dle mého až příliš rychlý konec. Ve výsledku se ale jedná o příjemné drama, které mě navnadilo na to, aby si přečetla knížku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zruční Poláci dostali po letech potřebu odvyprávět jeden ze svých silných příběhů v novém, poutavém hávu a skrze nešetření emocemi jsem právě procítil napěchovaných 140 minut ryze lidského dramatu, které stojí na výborném obsazení a (klasicky u mě) výtečně zvolené hudbě. Po tureckém Dárku do cely č. 7 další mocné kafe v repertoáru červené streamovací knihovny! [viděno na Netflixu 18.10.2023] ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak toto ma naozaj veľmi milo prekvapilo! Podľa popisu to znelo tak obyčajne, ale napokon výborné - či už po scenáristickej stránke, ale aj svojim kvalitným spracovaním. Spočiatku som síce tápal v deji, nevedel som sa akosi zorientovať, kto je kto a čo sa to vlastne udialo. Ale postupne začalo všetko dávať zmysel a príbeh bol celkovo pútavý po všetkých stránkach. Inak, je to dosť irónia, že doktor, ktorý bojoval proti šarlatánom sa po strate pamäte stal nechtiac jedným z nich (avšak to len preto, že si nebol vedomý svojej praxe a histórie). Poliaci opäť ukázali, že patria medzi to najlepšie v súčasnej európskej kinematografii. 5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dobré. Doopravdy hodně dobré. Maličko jsem se obával, protože se jedná o remake stejnojmenných filmů z let 1981 a 1937 (které jsem neviděl, ale minimálně 1981 chci vidět) a snaha udělat něco znova a nověji často nedopadne nejlépe, nicméně líbilo se nám (sledoval jsem se ženou) moc. Krásné postavy, dokonce i vedlejší a záporné (syn majitele koželužny). Židovský hostinský byl velmi sympatický, mlynářka nádherně zemitá (velmi se mi líbil i její otec), mladý hrabě byl floutek, ale férový, dcera byla charakter sama o sobě, Rafał Wilczur je v Polsku považován za jednoho z "nejslavnějších literárních hrdinů meziválečného období". Hudba a kamera uvedený celek výborně doplňovaly a ukázaly pohled na svět, který již neexistuje. Proto tento poctivý polský film trochu nadhodnocuji a dávám maximum. ■ P.S. Googlil jsem o knižní předloze: Původně se jednalo o filmový scénář, ale když byl odmítnut, přepracoval ho Tadeusz Dołęga-Mostowicz v roce 1937 na román, který je ve skutečnosti značně rozsáhlejší, než film (v letech 1937, 1938 a 1939 vznikly až tři filmy o Rafałovi Wilczurovi). ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Hledáte film plný zvratů, složitého děje a překvapivých rozuzlení. Jste cynik a uráží Vás lidská dobrota a "správňáctví". Tak si to nepouštějte, nebude se Vám to líbit. Protože tento film je obrovsky předvídatelný, dějová linka už jednodušší být nemůže a dobro se tam rozdává celé 2 hodiny. ALE  a ještě jednou ale - ten film Vás pohladí, jak dějem, postavami, kamerou, krásnými záběry a právě tou lidskou dobrotou. Poláci zase a už po několikáté výtečně!! Filmy našich tvůrců jim nesahají ani po jejich kotníky...:-( ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Podle datumů na bustě Rafała Wilczura (1885–1920), která je umístněna na klinice pod schody, film začíná v roce 1920 a pokračuje v roce 1935. (Jirka_Šč)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama