Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dětství poslouchá mladý kníže (K. Dobrý) a jeho sestra Běla (A. Šmídová) vyprávění chůvy o Jabloňové panně. Starou baladu o tom, že hluboký les skrývá rozvaliny tvrze, kde kdysi přebýval šlechtic se synem a dcerou. Žili tam šťastně až do chvíle, než si otec přivedl novou ženu, čarodějnici (V. Cibulková), která vše zničila a děti zaklela do podoby jablíček na usychající jabloni. Jen čistá láska – a jen o Svátku všech svatých – může nešťastné sourozence vysvobodit a vrátit jim lidskou podobu. A kníže už jako dospělý muž při nekonečných toulkách lesem hledá svůj sen – Jabloňovou pannu (E. Geislerová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krom Vilmy Cibulkové a Karla Dobrého a snad i Daniely Kolářové nejsou herecké výkony zrovna oslnivé. Jenže dávám to za vinu režisérovi, neboť ani scénář není pozoruhodný. Pohádka celkově je moc temná a zrovna hodně se toho v ní neděje. Zajímavý je tak možná začátek a konec. A pak maska čarodějnice. Svým pojetím mohla celá pohádka klidně působit spíš jako skotská legenda. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nechápu tolik nenávistných a místy zcestných komentářů. Občas mám pocit, že uživatelé píší, jen co se jim hodí. Jabloňová panna není sice žádný skvost české kinematografie, ale podivovat se nad tím, že se v pohádce z kvítku vyloupne dívčina a hoří voda...tak si pusťte National geographic, když potřebujete všechno logicky vysvětlit. Původní pohádku od Erbena znám a měla jsem ji ráda. A to, jak si ji interpretuje čtenář je jeho věc. Argument, že režisér si to natočil jinak, než si představoval divák, a proto je to špatně, je úplně mimo. Dalo se to udělat lépe, ale pohádka se mi líbila i tak. ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Bývám vůči těmhle pokusům o temnější pohádky shovívavá, protože mě fascinují už od dětství, ale tohle se zkrátka vůbec nepovedlo. Líbí se mi zasazení do středověkých reálií i atmosféra chladného podzimu a Karel Dobrý v hlavní roli je rozhodně zajímavá volba. Jenomže co je to všechno platné, když je ta pohádka tak strašně nudná. Kníže hned na začátku požádá Jabloňovou pannu o ruku, ale zlá čarodějnice se jí zbaví a začne se za ni vydávat a od té chvíle jako by děj úplně zamrzl. Delších 50 minut už jsem dlouho nezažila. ()

Vila_Malvina 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, až na poněkud zkratkovitý konec - kdyby tomu dali na konci 5-10 min navíc, hodně by tím pohádka získala. Ale jinak zajímavé a erbenovsky temnější a magické, a herci perfektní, zejména očarovaný a zfanatizovaný princ, který má velké charisma, překrásná jabloňová panna a skvělá ohavnice-čarodějnice. Každopádně mě to potěšilo a do té písně na konci jsem se "zamilovala", díky ní 4 hvězdičky a moje doporučení! ;) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která by dokázala okouzlit snad jen velmi malé a naivní dítě, kterým už pár let nejsem. Určitě tu byla šance vytvořit něco zajímavého, ale scénáristé si tuto šanci nechali ujít a zopakovali hromadu klišé. Podle podobných snímků se zdá, že Česko postrádá nadějné mladé herce a herečky. Snad to tak nebude... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradech Bezděz, Točník a Rábí. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno