Reklama

Reklama

Le Tempestaire

Krátkometrážní / Drama
Francie, 1947, 22 min

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Jean Epstein sa nechal uniesť zábermi rozbúreného mora, takže vo výsledku je film príliš zdĺhavý... ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Za pozornost stojí v téhle tenké historce s nadpřirozeným prvkem jen krajina, v níž se natáčelo, a záběry rozbouřeného moře, kterých je opravdu víc než dost. Motiv titulního "tišitele bouří" si možná vymyslel sám Epstein;  někde jsem četl nebo slyšel, že onou "věšteckou koulí" byla ve skutečnosti běžná rybářská pomůcka - takové skleněné plováky se prý kdysi přivazovaly k okrajím sítí nebo pastí. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Zápletka, kde pověrčivá žena musí pomocí magických praktik zachránit svého skeptického muže před smrtí v rozbouřeném moři, je sice příjemná, ovšem to by se nesměl Epstein nechat tak okouzlit záběry na moře, že s nima pak zaplácá dobrou polovinu filmu a díky tomu se člověk po většinu času bohužel dost nudí. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Belle-Île-en-Mer (Krásný ostrov v moři), nynější letovisko, které se kdysi zalíbilo i Sáře Bernhardtové, je dějíštěm krátkého, poměrně stručně podaného příběhu (minipovídky) o námořnících, vyjíždějících na lov sardinek, manželce jednoho z nich, mající obavu o osud svého muže a tišení bouře pomocí křišťálové koule (ta se utiší prostým puštěním části filmu pozpátku) - nicméně pěkný a pohledný film. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama