Reklama

Reklama

Ježek v mlze

  • Sovětský svaz Jožik v tumaně (více)
Mysteriózní / Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Sovětský svaz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiální text distributora)

Recenze (79)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v Sovětském svazu byli opravdu ve všem první a měli všechno nej... Buď největšího ježka na světě, nebo nejmenšího medvěda. Kresba a atmosféra perfektní, jen ten děj se mi jevil poněkud zvláštní, každá postava pobyla na plátně jen chvilku, většinou neměla žádnou funkci pro příběh, prostě se jen tak vynořila a zase zanořila... jako v mlze... jo ahá! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Básník zrovna nejsem, ale tady v téhle malé pohádce byla atmosféra velmi dobře vystavěna a ve mě to probudila mé poetické já. Určitě patří k těm animákům, které by se měli pouštět dětem - bohužel se bojím, že dabing by ho zkazil. Ale maminka s tatínkem by mohli překládat... to by byla pak ta příjemná rodinná atmosféra. Originální video naleznete třeba na ulozto.cz [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak jak jinak, než dost mlhavě a psychedelicky mohl dopadnout nápad počítat s medvědem hvězdy a popíjet při tom čaj ze samovaru? Potemnělá pohádka s uhrančivým komentářem a s pár dost zajímavými, lehce bizarními scénami (například bílý kůň v mlze) a všeobecně náladou, která k pohádce moc nesedí, z toho pramení jedna z mála výtek, díky tomu to totiž nemůže být plnohodnotnou pohádkou a díky dětským úlitbám zas Ježkovo mlhavé dobrodružství nemůže být ani natolik přemýšlivý, jak by nejspíš chtěl být, atmosféře navzdory. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

uživateli Matty(mu) to připomnělo tvorbu Tarkovského. To já zase pro změnu přišel nato, kde vzal John Carpenter inspiraci pro svůj snímek http://www.csfd.cz/film/1320-mlha/ :o) p.s. musím přiznat, že ("pana vypravěče film.obraz(k)y") Andreje Tarkovského je zde opravdu "cítit".... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Byl to dech tajemné bílé klisny, či jen obyčejná mlha, co zahalilo temný hvozd a z ordinérních věcí udělalo pro vystrašeného bodlináče doposud nepoznané nebezpečí? Má jeho malinový džem vodotěsné balení? Je po tom všem kolem medvědova komína pořád stejně hvězd? Jsou existenciální prožitky, po kterých ježek musí zákonitě říct medvědovi, ať si samovar narve do prdele i s jalovcovými větvičkami.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama