Reklama

Reklama

Ježek v mlze

  • Sovětský svaz Jožik v tumaně (více)
Mysteriózní / Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Sovětský svaz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiální text distributora)

Recenze (79)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak jak jinak, než dost mlhavě a psychedelicky mohl dopadnout nápad počítat s medvědem hvězdy a popíjet při tom čaj ze samovaru? Potemnělá pohádka s uhrančivým komentářem a s pár dost zajímavými, lehce bizarními scénami (například bílý kůň v mlze) a všeobecně náladou, která k pohádce moc nesedí, z toho pramení jedna z mála výtek, díky tomu to totiž nemůže být plnohodnotnou pohádkou a díky dětským úlitbám zas Ježkovo mlhavé dobrodružství nemůže být ani natolik přemýšlivý, jak by nejspíš chtěl být, atmosféře navzdory. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne komplexný a atmosférický film. Po dopozeraní som nebol schopný slova. Starostlivo budovaná atmosféra a myšlienková rôznorodosť obaľujú jednoduchý príbeh - ježko cestuje za medveďom aby mohli spolu počítať hviezdy. Nie nadarmo sa o Norštejnovi hovorí ako o básnikovi. Táto animovaná báseň je dôkazom toho, že obraz môže mať rovnakú silu ako slovo. Naozaj odporúčam. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

Básník zrovna nejsem, ale tady v téhle malé pohádce byla atmosféra velmi dobře vystavěna a ve mě to probudila mé poetické já. Určitě patří k těm animákům, které by se měli pouštět dětem - bohužel se bojím, že dabing by ho zkazil. Ale maminka s tatínkem by mohli překládat... to by byla pak ta příjemná rodinná atmosféra. Originální video naleznete třeba na ulozto.cz [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Stiesňujúca ruská rozprávočka, ktorá dokonale pripraví ruské detičky na strastiplný (hoci našťastie dosť krátky) ruský život. Chýba už len vodka. Edit: "Pamätám si, keď som to videl ako 4-ročný. Nič neprekoná sledovanie ruského existenciálneho filmu, keď ťa potom mama vezme do škôlky v skoré ráno, keď je vonku stále tma a -30°C" (citát komentára z youtube). ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný film všech dob. Hodnocení 140 lidí, kteří filmu rozumějí - tomu už se dá věřit. Neviděla jsem moc animovaných filmů, ale ježeček mě opravdu dostal. Poetický film, u něhož jsem se nebála, protože něco tak krásného přece musí skončit dobře! Komentář v libozvučné ruštině mi ještě doplnily slovenské titulky . Nerušily mě, naopak, doplnily jeden jazyk druhým krásným jazykem. Výborná animace, pěkná hudba, jemné barvy...Dojemný ježeček se svým ranečkem, v kterém nese malinový džem pro svého kamaráda. Vyděšený medvěd, který se o svého kamaráda bojí, volá ho, v jeho hlase jsou slyšet obavy. Není to nádherné, že jsme opět spolu? Ta věta mě vždycky spolehlivě rozpláče. Miluju tenhle film! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama