Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o záludném hvězdáři a čisté lásce, která jeho úklady překoná... Starý vévoda zvolí za vychovatele své dcery Drahomíry věhlasného astrologa, magistra Vecchia. Mocichtivý hvězdář vykládá vévodův osud z hvězd po svém a podle svého přání. Horoskop prý naznačuje, že pokud vévoda nedá astrologovi svou dceru za ženu, zahyne ve válečném tažení. Drahomíra, věrná své dětské lásce k mysliveckému mládenci Ondřejovi, magistrovi nevěří, a proto na ni úskočný Vecchio nastraží past. Co by to ale bylo za pohádku, kdyby v ní pravda a láska nezvítězila? V roli Drahomíry uvidíte křehkou Lenku Vlasákovou, uhrančivého magistra Vecchia hraje Ondřej Vetchý, statečného myslivce Ondřeje Filip Blažek, chůvu Jana Hlaváčová, vévodu Ladislav Frej, dvojroli Černé a Bílé paní Ivana Chýlková, sestřenici Elvíru Gabriela Filippi. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

GIK 

všechny recenze uživatele

Krásná a neokoukaná princezna Lenka Vlasáková. Zimních pohádek není mnoho. Hercům se kouří od úst, lze tedy usuzovat, že se natáčelo i v třeskutých mrazech! Představitelé mnohdy pouze v lehkých kostýmech zaslouží pochvalu. Napínavý příběh o lásce mezi myslivcem a princeznou. Atraktivní téma nebeských těles. Pěkné zakončení neznámé pohádky. Výtečné výkony: Vetchý, Blažek. Hezká záporačka Filippi. Povedené podbarvení klasickou hudbou. Filmaři dávkují pravdu: „…hvězda spadne z nebeské klenby...“ // „Na hvězdnou dráhu se dostaneš tam, kde se hvězdná obloha dotýká země.“ // „Přijede sem magistr astrologie a astronomie.“ „Ten magistr vypadá jako podvodník.“ ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Znám spoustu horších pohádek, ale taky spoustu o dost lepších pohádek. Zlatý pohádky z papundeklovýho studia 80. let. V těch se sice při rychlejším pohybu třásly papírový šišky na papírovejch stromech, ale aspoň ty dialogy byly úměrný cílovce (dětem). Tady se řeší dokola hvězdy a slepota, hvězdy a slepota, hvězdy... Jedna * za hudbu. To je moje srdeční záležitost. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Variace na pohádku o Popelákovi, kdy myslivec morganatickým sňatkem, hned poté, co přišel Hvězdnou dráhou ke své Hvězdě, k titulu přišel. Vzhledem k představitelům hlavních rolí a k tématu slepoty, nemůže se divák zbavit pocitu, že se tu někdo inspiroval Esmeraldou, táž dvojice jen o rok později hrála opět partnerskou dvojici, kde jeden je slepý (Ošklivá princezna). Nemohli by hrdinové přicházet o něco jiného, než o zrak? Představte si myšlenku pohádky, kde by hlavní hrdina byl třeba kastrát, nebo by potřeboval ledvinu ... Ovšem smrtelná byla scénka, když si myslivec povídal se svou halucinací. Miluju užvaněné bludy. A bez ironie - klasiku v pohádkách mám ráda. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak nehezkou pohádku jsem již dlouho neviděl. Místo dialogů a děje vážná hudba, věhlasnější herci nejsou ani pořádně vidět, vévodova princezna mi byla nesympatická. Chudák si vezme princeznu, aniž by vévoda mrknul brvou, osud některých postav není znám...dětem rozhodně nedoporučuji, ještě teď mám z ní divný pocit. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Krásná a kouzelná záporačka G. Filippi i L. Vlasáková, nádherné interiéry, přirozená pohádka, výborné herecké výkony všech, moc pěkné kostýmy, hudba též. Škoda, že zapadla a je dost podhodnocená. "K mládí patří smích ne zármutek." Jediné, co mi tam vadilo, že slovo hvězda/y tam padne tak často, až to člověka unavuje! "Někdy tma není tak hrozná, jak si myslíme." "Lidé nemají rádi neštěstí, chtějí se bavit." "Víra pomáhá uskutečnit i ty nejsmělejší plány." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Zámkem, který byl v pohádce sídlem královské rodiny, je ve skutečnosti středočeská Kačina. (Olík)

Reklama

Reklama