Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o záludném hvězdáři a čisté lásce, která jeho úklady překoná... Starý vévoda zvolí za vychovatele své dcery Drahomíry věhlasného astrologa, magistra Vecchia. Mocichtivý hvězdář vykládá vévodův osud z hvězd po svém a podle svého přání. Horoskop prý naznačuje, že pokud vévoda nedá astrologovi svou dceru za ženu, zahyne ve válečném tažení. Drahomíra, věrná své dětské lásce k mysliveckému mládenci Ondřejovi, magistrovi nevěří, a proto na ni úskočný Vecchio nastraží past. Co by to ale bylo za pohádku, kdyby v ní pravda a láska nezvítězila? V roli Drahomíry uvidíte křehkou Lenku Vlasákovou, uhrančivého magistra Vecchia hraje Ondřej Vetchý, statečného myslivce Ondřeje Filip Blažek, chůvu Jana Hlaváčová, vévodu Ladislav Frej, dvojroli Černé a Bílé paní Ivana Chýlková, sestřenici Elvíru Gabriela Filippi. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

GIK 

všechny recenze uživatele

Krásná a neokoukaná princezna Lenka Vlasáková. Zimních pohádek není mnoho. Hercům se kouří od úst, lze tedy usuzovat, že se natáčelo i v třeskutých mrazech! Představitelé mnohdy pouze v lehkých kostýmech zaslouží pochvalu. Napínavý příběh o lásce mezi myslivcem a princeznou. Atraktivní téma nebeských těles. Pěkné zakončení neznámé pohádky. Výtečné výkony: Vetchý, Blažek. Hezká záporačka Filippi. Povedené podbarvení klasickou hudbou. Filmaři dávkují pravdu: „…hvězda spadne z nebeské klenby...“ // „Na hvězdnou dráhu se dostaneš tam, kde se hvězdná obloha dotýká země.“ // „Přijede sem magistr astrologie a astronomie.“ „Ten magistr vypadá jako podvodník.“ ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Znám spoustu horších pohádek, ale taky spoustu o dost lepších pohádek. Zlatý pohádky z papundeklovýho studia 80. let. V těch se sice při rychlejším pohybu třásly papírový šišky na papírovejch stromech, ale aspoň ty dialogy byly úměrný cílovce (dětem). Tady se řeší dokola hvězdy a slepota, hvězdy a slepota, hvězdy... Jedna * za hudbu. To je moje srdeční záležitost. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Krásná a kouzelná záporačka G. Filippi i L. Vlasáková, nádherné interiéry, přirozená pohádka, výborné herecké výkony všech, moc pěkné kostýmy, hudba též. Škoda, že zapadla a je dost podhodnocená. "K mládí patří smích ne zármutek." Jediné, co mi tam vadilo, že slovo hvězda/y tam padne tak často, až to člověka unavuje! "Někdy tma není tak hrozná, jak si myslíme." "Lidé nemají rádi neštěstí, chtějí se bavit." "Víra pomáhá uskutečnit i ty nejsmělejší plány." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Exteriérová, tak trochu sci-fi pohádka o království, kam přichází podlý hvězdář, aby se spolčil s další proradnou osobou v království. Ti pak pošlou krále do bitvy, kde má přijít o život, jeho dcera oslepne a její milý, místní myslivec, by měl být sprovozen ze světa. Ale láska je mocná čarodějka a díky ní se dá dostat i do království hvězd a tam za svou milou bojovat. Pro děti tato pohádka moc není, spíše pro dospěláky, na ty je ale zase docela nudná. Podprůměr. Hudba: vážná hudba skladatelů Bacha, Albinoniho, Pachelbela, Marcella, Vivaldiho a Vejvanovského. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Variace na pohádku o Popelákovi, kdy myslivec morganatickým sňatkem, hned poté, co přišel Hvězdnou dráhou ke své Hvězdě, k titulu přišel. Vzhledem k představitelům hlavních rolí a k tématu slepoty, nemůže se divák zbavit pocitu, že se tu někdo inspiroval Esmeraldou, táž dvojice jen o rok později hrála opět partnerskou dvojici, kde jeden je slepý (Ošklivá princezna). Nemohli by hrdinové přicházet o něco jiného, než o zrak? Představte si myšlenku pohádky, kde by hlavní hrdina byl třeba kastrát, nebo by potřeboval ledvinu ... Ovšem smrtelná byla scénka, když si myslivec povídal se svou halucinací. Miluju užvaněné bludy. A bez ironie - klasiku v pohádkách mám ráda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Zámkem, který byl v pohádce sídlem královské rodiny, je ve skutečnosti středočeská Kačina. (Olík)

Reklama

Reklama