Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (více)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrají:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (48)

Echelon1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenechajte sa odradiť tým otrasným plagátom. Z počiatku je to čistá akčná komédia (pri ktorej som sa fakt náramne bavil, špičkový vojak do školského prostredia? Výsledok je snáď jasný. :-D ), potom je humorná stránka len sekundárna a celý seriál zvážnie a potemnie. Ústredná trojica nemá chybu, charizmatický a špičkový frajer Sousuke, cholerická Chidori a najkrajšia kapitánka fantastickej hi-tech ponorky v dejinách, bielovlasá Testarossa. Mecha vôbec nemusím, ale tu je to celkom uveriteľné, v správnej miere + žiadne gýčové, typicky japonské blbosti vo farbách dúhy. Každopádne, prečo zase v military anime, hovoria amíci (perfektne) japonsky, na to si snáď nikdy nezvyknem. Musím ale scenáristov pochváliť za hlášku od amerického dôstojníka, že:"Nezabúdajte, kto je policajtom sveta." Krásna narážka. :-D ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velice zábavný mix seriózní mechařiny a střeštěné středoškolské romantiky. V druhé polovině ale vyplave na povrch značně neplnohodnotný děj. Vše pak vyvrcholí v neuvěřitelně rozplizlé finále, v němž komika ustoupí stranou a když se čirou náhodou objeví, působí neítně a rušivě. Celek silně připomíná Neon Genesis Evangelion (a Lambda Drive je jasnou parafrází na mateřský berserk), v důsledku je ale ve všech aspektech sotva poloviční. Hluboká propracovaná filozofie se nekoná, závěrečná katarze jakbysmet a ani Arbalest, ani Venom nesahají kterékoliv z EVA ani po kolena. V důsledku tedy spíše zklamání, holt Neon Genesis Evangelion je jen jeden. Uvidíme, co ukáže "Second Raid" a především čistě komicky zaměřené "FUMOFFU".... ()

Reklama

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní anime, hlavní hrdinka Kaname a kapitánka ponorky Tessa na si mě získaly velmi rychle :) .......Humor který se v tomto seriálu vyskytuje je právě ten typ humoru, který mě dokáže velmi pobavit narodíl od jiných rádoby komedii. Akční scény mi vůbec nepříjdou průměrné, jak někdo řekl (nevím potom co si představuje pod kvalitní akční scénou :D). Příběh je pěkný a posouvá se dopředu celkem svižně ...... 95% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se žánrové rozlehlosti týče, tak bych FMP přirovnal z mnou viděného seznamu ke Code Geass, jen s horší dramatičností, akcí a příběhovostí, lepším humorem, příjemnějším vzhledem postav a hlavně s výbornými pohodovými pasážemi. Stejně jako Vesmanovi na mě z akčnějších dílů zapůsobil jen ten se Saidem. Myslím, že v ostatních akcích mohl být lépe využitý slibný komediální potenciál, ale hold se tam scénárista zrovna rozhodl pro jiný žánr. Proto velice vítám avizované oddělení akce a humoru v dalších sériích. Potěšil mě hudební motiv ze znělky A-teamu, který se pro tento podivná druh seriálů skvěle hodí. Teď už se nemůžu dočkat Fumoffu. Začíná být lehce podezřelé, že vše začínající na Full_metal (alchemist, panic, jacket) tolik stojí za shlédnutí. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Opět tolik chvály a pro mě tolik nudy, opět tolik ohlasů a pro mě sladký spánek. Nevím proč, ale FMP ze začátku byl fakt zajímavý a dokonce mě i bavil, přestože Mecha není můj žánr... ale pak si autoři nejspíš vrazili pár facek, opět si řekli: "Kašleme na to, nikdo po nás nechce, ať divákům mažeme med kolem huby." a rozloučili se s příběhem..... a já jsem zažila zklamání. A vztek. A pak sladký spánek. Potom opět vztek a nudu a zase spánek. A stálo mi to za to? Ne. Anebo pět věhlas série je příliš velký na to, že je to podprůměrná podívaná. Za mě max 4/10 za slibný začátek. Kdyby to mělo 12 dílů a původní koncept, prosím, možná bych tu mechu měla i ráda. Takhle? Meh. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (3)

  • Homunculové Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněvjsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů. (Maty.tekk)

Reklama

Reklama