Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Je smutné pozorovat, jaké filmy dnes v Americe plní pokladny. Studio se patrně chtělo svézt na módní vlně knihy Šifra mistra Leonarda a narychlo spíchlo dohromady neuvěřitelně dementní zápletku s patřičně vlasteneckou tématikou. Postava Nicolase Cage je patrně génius - každou nicneříkající indicii dovede rozluštit během několika vteřin a ještě přitom americké školáky stihne poučit o demokratických zásadách Ameriky, bašty svobodného světa. Dalším problémem je, že se u Disneyů v honbě za mamonem rozhodli natočit film tak, aby na něj mohli chodit i nejmenší děti, takže v něm nikdo nikoho nezabije a nikdo nemluví sprostě (i neškodné "zatraceně" pronese Diane Krugerová raději v němčině), což v kombinaci s neschopnou režií posílá veškeré napětí do háje. A komerční úspěch se pochopitelně dostavil. Tak mě napadá - proč vlastně podobné filmy neumíme točit u nás? Potenciál na to rozhodně máme. Posuďte sami: ________DOMAŽLICE, 1431. Husité porážejí křižácké vojsko. Mezi uloupenou kořistí je i tajemný relikviář. Prokop Holý jej otevře a zjistí, že obsahuje legendární poklad, který objevili templáři v troskách chrámu krále Šalamouna. Prokop odveze poklad do Tábora a rozhodne se jej ukrýt a informace o jeho úkrytu předávat mezi členy husitského bratrstva z generace na generaci.________PITTSBURGH, 1918. Tomáš G. Masaryk podepisuje Pittsburskou dohodu o spojení Čechů a Slováků v samostatný Československý stát. Ukazuje se, že Masaryk je potomkem husitů a strážcem jejich tajemství, a rozhodne se na zadní stranu Pittsburské dohody napsat neviditelným písmem indicie vedoucí k pokladu. ________PRAHA, 1948. Ministr zahraničí Jan Masaryk je posledním v řadě strážců tajemství. Jednoho dne jej přepadne tajemný muž v kápi a snaží se tajemství vyzvědět. Jan Masaryk je ale statečný, tajemství neprozradí, a těsně předtím, než zemře na tvrdé dlažbě na nádvoří Černínského paláce, napíše na papírek indicii a ukryje jej do pukliny ve zdi. ________PRAHA, 2005. Černínský palác prochází rekonstrukcí a během ní ukrytou indicii objeví mladý profesor historie Marcel Hanáček. Okamžitě ji rozluští a ví, že musí najít Pittsburskou dohodu v podzemí Státního archivu. Tam se seznámí s mladou archivářkou Lenkou Masarykovou, Janovou pravnučkou. Společně ukradnou Pittsburskou dohodu, rozluští indicii na její zadní straně, a dojde jim, jaké tajemství husité ukrývali. Spolu pak postupují po dalších stopách ukrytých na stokorunové bankovce a na pečeti prezidenta republiky, přičemž jsou jim v patách Policie ČR a tajemní zabijáci v kápích. Nakonec ve velkolepém finále uvnitř hory Blaníku Marcel s Lenkou zvítězí, se zatajeným dechem otevřou poklad husitů, a dojde jim, že ne nadarmo měli husité ve znaku kalich. To by byl trhák! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub nieje zlý režisér a Jerry Bruckheimer je jeden z najlepších producentov, Trevor Rabin nie je asi moc známy, ale hudbu k danej téme spraviť vie a herecké obsadenie je aj pekné (Kruger) a aj sympatické (Cage).National Treasure má dobrých ľudí, ale občas to má mierne výpadky. Každopádne je to film plný akčného dobrodružstva zo svižným strihom, zaujímavým príbehom a ktorý dokáže zabaviť. 85% - 4* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný filmek s Nicolasem Cagem v hlavní roli, který si tak trochu chce hrát na Bonda a Indiana Jonese.Režie není nijak úžasná, ale celkem svižný filmek rychle uteče, ikdyž jeho konec je lehce překonbinován. Docela rád bych věděl tolik co hlavní role, které v žádné chvíli nedochází nápady a ani není hádanka kterou by nevyřešil. Sean Bean je slušný protivník, ale ostatní postavy jsou zbytečné. Pomocník hlavního hrdiny a celá hlavní dvojce mi připoměla seriál Lovci pokladů(když opomineme, že krásnou lovkyni nahradil Nicolas :))). ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Naozaj tie 3 hviezdičky sú len z nostalgie za dobrodružnými filmami. Tento sa však až okato snaží ísť v šľapajach Indianu Jonesa, ale bol to krok vedľa. Slabý scenár, hudba o ničom a hádam najdebilnejších prvých 120 sekúnd filmu v štýle : ".... ja ti to všetko poviem za dve minúty, aj keď o tom nechceš vedieť ani slovo..." ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Á jé tak copak nám produkce Walta Disneyho chtěla tímto dílem naservírovat? Pokud jejich jediným čistým úmyslem bylo zajistit příjemné „gaučové“ dejme tomu trávení dobrého oběda a ještě v plískanici Fajn!!! Super! Prima! Schvaluji všema deseti ale pokud ne-e a cíl je jiný,tak pokud má člověk špetku pudu sebezáchovy, zbytky selského rozumu a není fet, tak tohle je nestravitelné ani pro předpubescenta Nic proti nikomu a ničemu, ale tuhle klišé překombinovanou bezduchou slátaninu lze opravdu doporučit, navzdory hvězdnému hereckému (škatulkovému) obsazení a plnou relativně svižné hudby a střihu, s notnou dávkou odvahy jen jako TV či kulisu k jiným činnostem (třeba ke čtení či vysávání:-)) Ten film sice moc neurazí, ale nijak zvlášť nepobaví a už nenadchne už vůbec A Diane Kruger je krásná (opravdu???) a herečka k tomu (opravdu???). :-( ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Hlavné trio zistí, že tieň Domu nezávislosti ukáže ďalšiu stopu v jeden konkrétny moment dňa. Tvorcovia však úplne zabudli na fakt, že v priebehu roku sa Slnko na oblohe posúva, a tak by ich tieň v nesprávny deň mohol ľahko zaviesť nesprávnym smerom. (Hodnotim)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama