Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě to kdysi hodně bavilo, o pár let později celkem štvalo a nakonec se z toho stalo tak trochu guilty pleasure. Po letech si říkám, že na tv produkci a kopírku Indiana Jonese vlastně docela dobrý - tak akorát, aby u toho člověk usnul. Jedno podívání neuškodí. To všechno platí v podstatě pro celou sérii (vyjma seriálu, ten jsem neviděla). Docela zajímavé, kolik slavných jmen se v sérii objevilo. 5/10 ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Děsný! Umělý sníh, kameny, mosty, miniatury letadel .. asi byl tenhle film ochuzen o hodně peněz. Všechna ta umělotina pak kazí divákovi celkový dojem z filmu. Kdyby vizuální efekty byly více propracované a většina nápadů dotažená více do detailu, jednalo by se o nového kvalitního Indiana Jonese. V tomto filmu se každý krok a další scéna daly očekávat .. vše bylo vyřešeno téměr ihned díky megachytrému studentovi, což filmu také zrovna nepřispívá do kladného hodnocení. Ke konci už jen ubohá bitka mezi důchodcem a hadí sektou. Film který zaujme asi jen nejmladší skupinu diváků. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle bejkárnu už jsem dlouho neviděl. Stupidní a neoriginální maximální možnou měrou (čekal jsem, že to asi nebude moc inteligentní, ale tohle už je na hranici absolutní demence), okatě parazitující na jednom slavném archeologovi a Kill Bill Vol. 1 (viz závěr). Kdybych nebyl na ty "indianajonesovské" filmy tak vysazený, asi bych musel dát ještě mnohem míň... 40 % ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vrcholně směšná, hloupě naivní a rádoby dobrodružná záležitost, vedle které si třeba taková Sahara nebo Lara Croft rozhodně nemusí připadat méněcenně. A když už se nějakou tou náhodou vynoří nějaký ten dobrý vtípek, tak je hned v další scéně vykompenzován trapnými digitálními triky, které spíše připomínají lacinou počítačovou hru. Takže nechám Flynna ať se honí za čím chce a já to příště zkusím radši někde jinde. 30% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)

Reklama

Reklama