Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (72)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem popravdě jsem se těšil no dostal jsem fakt slabý odvar jako film, námět je slušný a celkem se snaží všichni okolo udělat z dílu show ale jsou to fakt jen třpytivé věci co se líbí než samotný konec no, ještě že každá série nabízela jen dezert v podobě deseti dílu kde dvěma hvězdami pochválím snahu a někdy i koukatelnost ale zůstane to v zapomnění a určitě bych to nevytahoval. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot výborný, skvělá zábava, ve které se pořád něco děje a u které se skvěle odreagujete. Potěšil návrat starých postav (Flynn a Judson, bez nich by to nebylo ono) a noví knihovníci jsou celkem povedená partička se zajímavými charaktery. Mix akce a vtipu fungoval naprosto parádně a až příliš velká podobnost se Skladištěm 13 mě osobně vůbec nevadila. Druhý díl už byl trochu slabší, moc se tam toho nedělo, jen se rychle vyřešila situace z minula a promotalo se to s několika rvačkami, Ale konec byl zase dobrý, vypadá to, že se z toho klube celkem fajn seriál, jen ta intimitka mezi Knihovníkem a Hlídačkou mohla přijít o pár dílů později, i když to stejně všichni čekali. Líbil se mi Matt Frewer, ten chlap je fakt dobrej, stejně jako John Larroquette, jeho postava je skvělá. No, 1.díl (Koruna krále Artuše) za hodně nadšených a celkem i optimálních 80%, 2.díl (Meč v kameni) už za slabších 70%. Doufám, že se to zvedne, protože bych byl nerad, kdyby mě to nebavilo. A druhou sérii si to zaslouží, Za mě (ZATÍM) průměrných 75%, je to holt oddechová sranda, kterou prostě nemůžete brát vážně. 3. a 4. díl už velice silně přehnané a začíná to parodovat sebe sama (60%.) Pátý díl byl zase výborní zábava a seriál mi potvrdil, že Flynn to prostě strašně zachraňuje - 70%. ()

Reklama

Helo

všechny recenze uživatele

Kdo viděl filmy a jako Bčkové Jonesovky si je užil, bude spokojen i s tímto. Ostatní budou remcat, protože v zásadě je to ptákovina, která se ale nebere vůbec vážně, je relativně vtipná, pořád se tam něco děje, Noah Wyle hlásí (dost mi svým chováním připomínal Doctora Who) - doufám, že tam bude častěji -, příběhově to je sice neoriginální, ale když se v tom člověk nebude šťourat, tak dává i smysl... celé je to prostě taková oddychovka. Stejně jako byly filmy. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Miluju Flynna a filmy byly super. Ale proč amíci musej ze všeho zas dělat seriály. Kdyby tam aspoň dali lepší obsazení než zas ten svůj výkvět bruslařů inline a holčiček v bikinkách z Kalifornie, který jsou snad v každým záběru amerických filmů. Noahu zklamal jsi mě že jsi se k tomu propůjčil. Jedna hvězda jen z nostalgie za filmy, jinak bys byl v koši. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Měl jsem sice pocit, že sleduji něco jak z 90. let, ale na druhou stranu jsem se u toho i docela bavil. Možná by se měli brát ještě méně vážně a oddignorovat nějaké rádoby dramatické momenty, u kterých se dost projevilo přehrávání většiny herců. Každopádně nápady to mělo, klidně by mě i ta druhá série zajímala. ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Celá epizoda se odehrává na Slovensku poblíž Nitry. Je zde také zmíněna Praha. (Karlosik_4)
  • Objevují se zde tyto artefakty: Koruna krále Artuše, Opál ze Samary a Excalibur. (Karlosik_4)
  • Ezekiel Jones (John Kim) v této epizodě, při scéně v domě, pronese větu: „Tohle je znamení lidi, na trávu sakra nešlapat!“ Bezpochyby se jedná o odkaz na film V tom domě straší! (2006) Ve filmu se také nachází strašidelný dům, který neměl rád, když se mu šlapalo na trávník. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama