Reklama

Reklama

Kung-fu mela

  • Hongkong Gong fu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píší se 40. léta 20. století a předrevoluční Čínu ovládá chaos. Uprostřed tohoto zmatku se odehrává příběh zlodějíčka Singa (STEPHEN CHOW), který se zoufale snaží stát členem rafinovaného a nemilosrdného gangu Sekerníků, pod jehož zločinnou nadvládou se ocitla celá Šanghaj. Když jej osud zavede do přelidněné čtvrti Vepřín, pokusí se Sing pomocí vydírání vylákat peníze z jednoho ze zdejších obyvatel, avšak sousedi jeho oběti jsou někým jiným, než se na první pohled zdálo. Svými komickými zastrašovacími pokusy přivede Sing do této hry neúmyslně i samotný gang Sekerníků, čímž spustí lavinu událostí, vedoucích ke střetu dvou zcela odlišných světů. Během následného souboje obyvatelů Vepřína s krutým gangem se nečekaně objeví na scéně několik legendárních mistrů kung-fu. Sing však - i přes všechny své zoufalé pokusy - postrádá duši zabijáka a musí se smířit se svou vlastní smrtelností, aby odhalil opravdovou podstatu mistrovství v bojových uměních. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

numi 

všechny recenze uživatele

Totální šílenost, která snad vznikala na dojezdech drogových večírků. Ono je to na jednu stranu dobře, protože tak alespoň víte, že to co sledujete není myšleno vážně, ale zase na tu druhou stranu - no, většina z nás ještě nepotřebuje k jídlu pod krk metrový bryndák, nekálíme na papír velikosti A4 uprostřed ložnice (jako jedna postava v tomhletom snímečku) a bezpečně rozeznáme rozdíl mezi inteligentní a infantilní zábavou. Na poslední aspekt Stephen Chow v některých scénách nekladl dostatečný důraz. Bohužel. Dohromady má ale Kung-fu mela docela spád a dokáže zaujmout, ba dokonce i inteligentním způsobem rozesmát. Ale někdy je toho opravdu až trošku moc. [srpen 2006] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nečakal, že sa budem tak dobre baviť pri neznámom filme z čínskej produkcie, s pomerne hlúpym názvom, "Kung-fu mela". Veľmi príjemné prekvapenie. S nadhľadom, miernou sabairóniou pojatá deväťdesiat minútová akčná jazda. Výborne nasmínamé bojové choreografie, podfarbené vhodnými hudobnými doprovodmi a doplnené kvalitnými filmovými trikmi sú doménou tohto snímku. Sú svižné, rýchle, surové, ale zároveň aj zábavné a prehľadné. Silná aj jemná Železná päsť školy Hung; Osem uhlov tyče Jang s nekonečnými variáciami; Dvanásť kopov školy Tan, skvelý útok aj obrana; špičkový zabiják Zviera, bojujúci nebezpečným štylom ropuchy; bájne Kung fu Buhdovej dlane; a tiež pozor aj na Leví rev pani domácej. Parááááda. **** ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Smekám před tímto filmem, jako před mistrem ovládajícím Dlaňovou techniku, nebo Řev Lva. Film na mě zapůsobil jako když jsem po prvé dočetl knihu "Hobit" a podobně... Vůbec nejvíce jsem baštil všechny akční scény. Naštěstí jich tam nebylo málo, nebo jedna jak se někdy někteří tvůrci akčních šitů domnívají že to má být, ale jak se patří tak akorát. Často se jednalo o reálný záběr doplněný o 3D animaci, která byla vždy zřetelná, ale v tomto případě to absolutně nevadilo. Mělo to všechno svůj nádech a své kouzlo. Zastoupení záporné strany je geniální v podobě sekeráčů :o), kteří jsou opravdu drsní. Postupem časi ale zjišťujeme že tomu tak není a objevují se lepší a lepší bojivníci kteří ovládají nové a jiné bojové způsoby. Co se příběhu týče tak také není co vytknout. Tedy někomu může přijít trochu divné, že největší looser filmu, co nic nedokáže a všeho se bojí nakonec zmutuje a promení se na největšího borce a svalovce filmu, který nakonec porazí i největšího bosse. Je divné že ti největší bojovníci na povrch vypadají poněkud jako obyčejní lidé a i hůř (paní máma, děda z vězení atd.)... Každopádně nic z tohoto ani z dalšího nemění na tom, že film patří do světoé špičky co se týče efektového zpracování akčních scén. Nechybí ani vtip! Pozor zasmál jsem se více než 5 krát a ne jenom tak ledačemu.... Přeji příjemnou zábavu. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že se jedná o čistou parodii a to nejen na filmy asijské produkce. A z počátku to taky tak funguje, jenže když se film rozjede, je naplněn scénami, které ač sebevíce absurdní, díky své vizuální stránce by se mohli objevit v jakémkoliv vážně pojatém filmu a působily by stejně skvěle. A i když to zní zvláštně, tak se film nehroutí a naopak sqele funguje. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem narazila těsně před tim, než jsem chtěla někdy po jedný v noci vypnout telku a jít spát. Ani ne minuta děje stačila k tomu, abych si to rozmyslela, odložila ovladač a jen čuměla a bavila se. Začátek (viděla jsem to od toho, jak manžel pani domácí nemusí platit za nákup) je TAK laskavý, jednoduchý děj nenudí, vtipy jsou převážně fakt vtipný (a ty špatný se daj snadno přejít) a patosu je minimum. Fakt jsem ráda, že jsem to nevypla - i za cenu toho, že se mi ráno bude nehezky vstávat do práce. (a taky že jo, zaspala sem, olol) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • V Maďarsku se film promítal pod názvem Pofonok földje, což znamená něco jako Země šídel. (Terva)
  • Ještě před začátkem natáčení se Stephen Chow nepohodl s Ng Man Tatem, se kterým hrál skoro ve všech svých filmech. Tat poté oznámil, že již nebude na jeho filmech spolupracovat, protože nechce být znám jako poskok Stephena Chowa. Podobně reagoval i Sammo Hung Kam Bo, jež měl film produkovat. Ten řekl, že pro něj bude lepší, pokud už nebude v budoucnu se Stephenem pracovat. (Raztubyl)
  • Na internetu je k nalezení online hra ,,Kung - fu fighter", která je inspirovaná tímto filmem. Ve hře si můžete zvolit bojovníka Singa, nebo jeho přítelkyni Fong. Budete bojovat ve filmové čtvrti ,,Vepřín". (Claude Speed)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

21.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

17.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

13.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

To bude mela!

To bude mela!

01.09.2005

Úspešný režisér, herec, komik a lámač ženských sŕdc Stephen Chow chystá pokračovanie svojho hitu Kung-fu mela! Kritikmi a divákmi veľmi dobre ohodnotený prvý diel zarobil za päť mesiacov svojho… (více)

Reklama

Reklama