Reklama

Reklama

Che Guevara: Partyzánská válka

  • Česko Che - Guerilla (více)
Trailer

Che je po kubánské revoluci na výši slávy i sil. Pronáší vzletnou řeč ke Spojeným národům a znovu zdůrazňuje závazek třetímu světu bojovat proti imperialismu USA. Poté Che zmizí a znovu se vynoří inkognito v Bolívii, kde organizuje malou skupinu kubánských bojovníků a bolivijských branců, aby zahájil velkou Latinsko americkou revoluci. Příběh bolivijské výpravy je příběhem vytrvalosti, ztrát, idealismu a partizánského boje, který nakonec selže a znamená pro Che smrt. Během něj pochopíme, proč Che zůstává nadále symbolem idealismu a hrdinství, jenž žije v srdcích lidí celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

erased 

všechny recenze uživatele

Pohádka skončila, Che se vrací do kruté reality. Z jeho pohnutek se o moc víc než v prvním díle nedovíme. Počáteční idealistické nadšení doznívající z kubánské revoluce se ale v atmosferické cestě bolivijskou džunglí promění v depresivní pohled na nezlomnost odhodlání při kontaktu s pohodlností obyčejného člověka a opravdovým světem. Soderbergh se očividně nesnaží tolik o životopisný nebo politický film, jako o ztvárnění symbolu hrdinství. Benicio Del Toro i dlouhavost Malickova scénáře doplnění o strnulost samotného prostředí mu v tom znovu pomáhají na jedničku. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

k hodnocení nutno přidat, že podrobnějším způsobem nejsem obeznámenej s Che Guevarovým životem, ne snad proto, že by mi přišel nějak nudnej..to rozhodně ne, ale spíše proto, že mě jeho osobnost nějak minula..pro mě je to hodně kontroverzní postava a sem se asi nesluší psát delsí komentář k jeho ne vždy sympatickým činům..každopádně právě proto, že jeho život byl bohatý na události bych čekal, že film bude oslavou nejenom pestrého děje,ale především, což jsem vytýkal i první části, Che Guevarovy filosofie..pravda..něco z filmu vyplynulo, ale zkrátka tak zajímavá postava, ať už hrála v dějinách jakoukoliv roli, by si zasloužila i zajímavej film..podle mě to Steven Soderbergh moc nezvládnul a němel to do rukou dostat člověk, kterej toho ví o revolucích asi tolik, jako běžnej člověk o tom, co se děje za zdmi McDonaldu(možná nejlíp by mohl o revolucionáři natočit film revolucionář:-))) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jak již bylo několikrát napsáno,je veliká škoda,že Che part 2 nikterak nedoplňuje Che part 1 a divák se tak nedočká pokračování slibně rozjetého prvního dílu.Druhý díl je pak ze 3/4 pouze nepříjemně rozvleklá nuda a přiznávám,že sem měl tendenci bolivijský nezdar v půlce vypnout.O nic moc bych nepřišel.Největším problémem Soderberghova dvojfilmu je fakt,že Che Guevaru až moc idealizuje a záměrně vynechává tu nejkontroverznější a divácky nejzajímavější část Guevarova života.Parkrát sice Soderbergh naznačil jak to celé mohlo vypadat,ale jinak promarnil svoji šanci...40% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie s duchom predchádzajúceho dielu. Útrpný film, ktorý nám trocha priblíži rozmýšľanie pri bojoch v džungli, psychológiu, základné starosti, ale nedá nič viac. Životopisný ako prívlastok tomu dávať je prehnané, podľa mňa tu čiastočne možno aj niekto tomu chcel poškodiť, naozaj mi to tak pripadá, bez spolupráce s Kubou, Argentínou, či Bolíviou urobiť takýto film je poľutovania hodné. Skoro nič z tohto dlhého filmu nemám, je to film na zabitie času nudou. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Bohužel film, kde když si na chvilku zdřímnu o nic nepřijdu. Také by vůbec nevadilo, kdybych neviděl předchozí část "Che Guevara". Dnešní kult Che Guevary - trička, bary, plakáty či rum - kamufluje strašlivou realitu, že totiž Che byl ve své podstatě vrah a zločinec, který se pokoušel vést partyzánské hnutí v Bolívii, k němuž se nepřidal jediný bolivijský venkovan a kde byl také roku 1967 usmrcen. Che byl nepřítelem svobody; přesto z něho některá média dělají symbol svobody. Pomohl vytvořit na Kubě nespravedlivé sociální zřízení a dělá se z něho symbol sociální spravedlnosti. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Děj filmu se odehrává převážně v letech 1966-1967. (Karlos80)
  • Steven Soderbergh si přál, aby měl druhý díl jiný styl vyprávění a atmosféru než díl první, aby se divák necítil rozdělením filmu podveden. Toto oddělení stylů vyústilo i v to, že každý z dílů má jiný formát obrazu. (cariada)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Benicio Del Toro jako Che!

Benicio Del Toro jako Che!

24.07.2007

Soderberghův projekt se po několika letech plánů a úvah konečně dostává do pohybu a to, co předtím byly pouze dohady, je dnes oficiální. Režisér Steven Soderbergh byl vždy fascinován kontroverzní… (více)

Del Toro bude Vlkodlak!

Del Toro bude Vlkodlak!

16.03.2006

Jedno z klasických děl hororového žanru a tehdejší pýcha studia Universal, Vlkodlak z roku 1941, dostane nový kabát v remaku podle scénáře Andrew Kevina Walkera, jehož kvality dostatečně ukázal… (více)

Reklama

Reklama