Reklama

Reklama

Ve stínu slunce

  • Itálie The Shadow Dancer (více)

Obsahy(1)

Jeremy (Josua Jackson) pracuje v knižním nakladatelství a zároveň touží prorazit jako spisovatel. Jednoho dne ho jeho zaměstnavatel pošle do Toskánska, aby tam donutil stárnoucího a nevrlého spisovatele Weldona Parrishe (Harvey Keitel) napsat novou knihu. Jeremy je zcela okouzlen Weldonovou dcerou Isabellou (Claire Forlani). Teprve později se po mnoha nesnázích sbližuje i se samotným Weldonem. Krásné prostředí, láska a nové přátelství se pak oběma autorům stávají inspirací pro další tvorbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Co by tomu asi řekl Weldon, pokud bych napsala, že jako spisovatel nemám co napsat? Pravda, já žádný spisovatel nejsem, ale tenhle film se mi moc líbil, to se svým spisovatelským nadáním klidně napsat mohu. Měl duši, člověk se u něj pobavil a místy jsem v něm viděla i sama sebe. Někdy se člověk tak moc bojí rozhodnutí, neúspěchu a toho, že pohoří, že nakonec svůj boj vzdá. Nebo u něčeho nevydrží tak dlouho, jak by si přál. To byl i případ hlavních hrdinů, strach z neúspěchu je svazoval a nedával jim na vybranou. Velmi mne oslovilo, že se oba naučili strach porazit a našli v sobě odvahu jít dál a zkusit něco, na co si předtím netroufli. Nic bych na něm neměnila, byl střeštěný, místy jsem se opravdu válela smíchy po podlaze a splňoval všechno, co správná komedie splňovat má. Stejně tak splňoval i mé parametry pro film romantický. Takovéto filmařské počiny mne vždy osloví a mají v mém portfoliu, zdali to takto lze říci, své místo. Rozhodně jej doporučuji, je to film, u kterého se nadšenci komedií, podobní mě, samozřejmě, pobaví a ti, kteří tento ani podobné filmy nevyhledávají, ať můj komentář přeskočí. Je to přeci jen vaše volba, jestli se rozhodnete věnovat mu tu hodinu a půl. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, ktorá sa odohráva na vidieku v Taliansku, o vzťahu medzi dvoma mužmi, chvíľu sa nenávidia, chvíľu obdivujú, jeden druhého núti zamyslieť sa nad životnými cieľmi, obaja sú spisovatelia. Jeremy sa zamiluje do Weldonovej dcéry a Weldon - zatrpknutý starý spisovateľ v sebe znova oživí túžbu po písaní, po rokoch od smrti jeho manželky. Príjemné, tu a tam zábavné. Vždy ma očarí atmosféra Talianskeho vidieka. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě nevadilo, že je tu nasázeno jedno klišé za druhým. Ani mi nevadilo, že je hned na začátku jasné jak to celé dopadne. Vlastně jsem nenašla nic, co by mi jako obyčejnému konzumentovi vadilo. Je to pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Harvey Keitel byl nezapomenutelný. Úplně do té prosluněné Itálie zapadl. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nesmírný kýč, pro mě nádherný romantický film s překrásnými záběry slunné Itálie, chytrým příběhem a uvěřitelnou romantikou. Pro všechny romanticky založené diváky povinný film. Opravdu. Nemá chybu. Harvey Keitel si zahrál bývalého spisovatele v důchodě v elegancí sobě vlastní a naučil Joshua Jacksona žít život. Oba dva si zároveň pomohli v překonání životního problému - strachu (z opětovného psaní a případného neúspěchu či změny životního stylu, prostředí a lásky). Claire Forlani tu je sice do počtu, ale když se usměje, i nejokoralejší tvrďákovo srdce změkne. Nesmírně citlivý a příjemný film pro páry jako stvořený. Navíc není slzopudný, nikdo se ničeho nemusí obávat, nikdo v něm neumře, nezabije se ani nikdo nikomu neublíží. Prostě film, který vás navnadí na příjemný romantický večer. Hudba: Mark Thomas ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Mám rada romantické filmy, ale nie toto! Násilná "duchaplnosť" a reči frustrovaného spisovateľa o strachu a spláchnutí v záchode...nekonečne ma tie ich dialógy nudili. Áno, strach nás zväzuje a veľmi tlmí slobodu ducha - pointa je jasná, ale šaty, ktorými to tvorcovia filmu zaodeli nie sú celkom podľa môjho vkusu. Oceňujem však krásne zábery z talianskeho vidieka a námet, sám o sebe. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal predovšetkým v talianskom regióne Toskánsko, a to v okolí mesta Siena. Ďalšími miestami, kde filmári zavítali, boli aj mestečká Abbadia San Salvatore, Rocca d'Orcia, Chiusi či Val d'Orcia. Časť natáčania však prebiehala aj v ďalšom talianskom regióne - Lazio a v metropole Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Spisovatel Weldon Parrish (Harvey Keitel) a jeho venkovští přátelé jezdili červeným autem české značky Škoda, konkrétně typem Škoda Felicia Pick-up. (LaSi)

Reklama

Reklama