Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

dezert 

všechny recenze uživatele

Velice bizarní a těžko ohodnotitelná pakárna, kde se pořád kecá a kecá a kecá a člověku se z toho všeho bytí, nebytí, nicoty a něcoty a jejich proplítání se a souvisení s nekonečnem zavaří po chvilce hlava. Russell měl potřebu ventilovat svoje existenicální problémy do světa, tak to udělal. Dívat se na to v podstatě nedá, i když herci jsou výborní (hlavně Mark Wahlberg je k sežrání) a má to několik unikátních momentů, který jinde neuvidíte. Díkybohu za to, že si po tomhle bijáku vyndal Russell hlavu z prdele a začal točit skvělý filmy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne ukecaná a uletená intelektuálno-komediálna satira na tému "bytia" v konzumnej spoločnosti. Zlepenec do seba nezapadajúcich a do prázdna vyšumejúcich myšlienok. Panoptikum karikaturistických postavičiek, umožňujúce roztomilú exhibíciu hercov. Uponáhľaný sled zbytočne zašiforvaných scénok, ktorý dáva možnosť vyblázniť sa sjetému režisérovi-rozprávačovi. Ten ale väčšinu stopáže zabúda, že filmy sú pre divákov. Trebalo by ho tresknúť po xichte balónom a zakričať: "There's a glass between us!" ()

Reklama

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zrežírovaná, perfektně zahraná (skvělí Dustin Hoffman, Jason Schwartzman, Naomi Watts, Jude Law, Isabelle Huppert, Mark Wahlberg), ovšem hodně ulítlá, ekologická komedie. Teda kouknu na to určitě ještě jednou. Za prvé proto, že jsem to viděl v originále a tak mi možná pár věcí uniklo, za druhé proto, že i kdybych to viděl s českýma titulema, tak to bylo ulítle natolik, že bych se asi poprvé nechytal ani tak. Hodně mi to připomnělo filmy podle Kaufmanových scénářů (V kůži Johna Malkoviche, Adaptaci nebo Věčný svit...). Takže zase jedna z komedií, u kterých nemusím vypínat mozek, naopak tady ho doporučuji zapnout! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to jako něco extra. Ano pár zajímavých nápadů tam bylo. Ano nějaká ta kapka vtipu taky. Ano fajn herci v rolích zvláštních postav taktéž. Ale chybělo mi tam toho mnohem více. Něco více vtipnějšího, více smysluplnějšího. Ráda bych řekla, jak je to neskutečně inteligentní komedie plná plnohodnotných myšlenek, ale není. Je to chaos. "Zmenší se drama a utrpení, když se mlátíme?" .... "Všechno je v háji? Takže o nic nejde." .... "Bez hnoje není kouzlo." .... "Co budeš dělat? - Přemýšlím, že se připoutám k buldozeru. Jdeš se mnou? - A v kolik? - Hmm tak v půl druhý. - Jo to jde. Mám si přinýst řetěz? - Samozřejmě." ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příliš do sebe zahleděná exhibicionistická koláž myšlenek, ze kterých by snad i Charliemu Kaufmanovi chodila hlava kolem. Herecký ansábl překypuje hvězdami nejvyššího kalibru (Hoffman, Huppert, Watts, Law, Wahlberg) a má prostor si vše dokonale užít. Každičkou sekundu na plátně. Do popředí byl však vsazen poměrně neznámý - a Toma Cruise více než jen připomínající - Jason Schwartzman, který se ani v tom spletišti hvězdné záře neztratí a drží se všemi krok. Divákovi jsou tak nabízeny především chrlivé dialogy na témata, které běžně u večeře neprobírá ani náhodou a vyžaduje tak jeho pozornost na maximu. Vše je naštěstí odlehčeno humorem, který není stupidní, ale bohužel se s ním podstatně šetřilo. Jen díky těm špetkám, co se do filmu nakonec prodraly, zůstává I Heart Huckabees alespoň trochu koukatelnou psychologickou komedií s hvězdným obsazením. [únor 2006] ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama