Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

cab 

všechny recenze uživatele

Podle hereckeho obsazeni by se dalo usuzovat, ze na nas ceka minimalne prumerny snimek. Opak je pravdou. Dockame se smesice nesrozumitelnych a radoby chytrych debat, ktere jsou prevazne vedeny dvemi pro-ekologickymi chlapky hledajic vlastni existenci pomoci specializovane agentury zamerene na tento druh problemu. Pro uporzorneni: Film jsem videl pred tydnem a dnes si matne vzpominam, co se vlastne udalo. Coz jasne dava najevo, jaky ma smysl tento patos videt. 15% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vďaka svojej nezrozumiteľnosti hviezdne obsadená existenciálna komédia, ktorá sa asi snaží zviesť na vlne záujmu o filmy na základe Kauffmanových scenárov. Mne okrem nich pripomenula (aj vďaka účasti Isabelle Huppert) aj neskoršie Godardove podivnosti, v ktorých tiež málokto našiel skutočný zmysel. Film som pozeral kvôli Naomi Watts, chcel som si doplniť jej filmografiu. Ak by v ňom nehrala, tak by som si ho určite nevyhľadal a ťažko povedať, či by som o niečo prišiel. Herecky ma aj napriek toľkým kvalitným hercom najviac presvedčil Mark Wahlberg, ktorému komediálna poloha výborne sedí. I heart Huckabees sa mi nakoniec nejakým zvláštnym spôsobom páčil, ale skutočný zmysel v dialógoch a deji vidí asi iba scenárista, ktorý mal nad nimi kedy pri písaní premýšlať a snáď aj herci a režisér, keď si ho čítali. Divák to má vďaka neustálej kadencii "hlbokých" myšlienok ťažšie. ()

Reklama

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak stupidního se hned tak nevidí! Jde o komedii s naprostou absencí vtipu a pitvoření hlavního hrdiny připomíná herectví Luďka Soboty v jeho nejslabších chvilkách. Už sám nápad s "existencionálními detektivy", zkoumajícími Albertovo nitro uzavřením do pytle, kde si vzápětí představuje, jak nakope své kolegy a nadřízené je neskutečný, ovšem když Albert s detektivem Bernardem zahájili vzájemnou analýzu a syntézu ksichtů, to už mně hlava fakt nebrala. Vydržela jsem čtyřicet minut a to si myslím, že jsem pašák. Účast J.Lawa, D.Hoffmanna a I.Huppertové nechápu, snad dlužili Russellovi peníze, nebo je k sobě váže nějaké strašné tajemství. A Jason Schwartzman - kdo to sakra je? Nějaký nový komediální talent? Jako bychom už neměli Stillera, Wilsona a Sandlera.... ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Proč většina lidí nedokáže ocenit film o životě, ve kterém má člověk pocit prázdnoty jakkoliv je úspěšný v práci či osobním životě? Někdy si sami všichni klademe otázky - Proč tady jsme? Existují náhody? Můžeme si za všechno sami? Je svět propojený? Tento psychologicko-filozofický existencionální snímek s prvky satiry a komedie se těmito otázkami zabývá. A odpovídá na ně? To záleží na každém z nás, zda-li je ochotný nad nimi zapřemýšlet stejně jako postavy z filmu. Pokud ano, bude se vám film líbit. Jestli ale čekáte, že film za vás všechnu tu "práci" udělá, nebudete vědět o čem je řeč. Tento snímek totiž od diváka vyžaduje rychlé myšlení a nekonvenční přístup k hlavním hrdinům, ve kterých můžete zpatřit část sebe samého. Pro filozoficky zaměřeného diváka povinnost. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tak svérázný filmeček jsem dlouho předtím a dlouho potom neviděla (samozřejmě s výjimkou scénářů Ch. Kaufmana:-) Absurdní humor je mé gusto, takže vřele doporučuji obzvlášť těm, co se v divadle či kině smějí v těch nejméně očekávaných chvílích, kdy je k tomu přinutí síla absurdity. Vítejte v klubu smíšků, jak mi někdo kdysi dávno řekl v divadle:-) Huckabees je film pro vás! Vítejte v Huckabees! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama