Reklama

Reklama

Emma Lloydová má svůj pořad v rádiu, v němž radí posluchačům s láskou. Vypracovala několik bodů, včetně testu kompatibility, a svého vědeckého postupu se striktně drží. Zapomíná však na opravdovou bezhlavou zamilovanost. Sofia, která si má brát hasiče Patricka, Emmu poslouchá a začne mít o svatbě pochybnosti. Zavolá doktorce Emmě do studia a na základě jejich rozhovoru svatbu zruší. Patrick to nechápe, je smutný a na doktorku Lloydovou pěkně naštvaný. Aby se Patrick Emmě pomstil, požádá syna sousedů, aby se naboural do systému úřadu a zadal tam, že Patrick Sullivan a Emma Lloydová jsou manželé...  Emma je zasnoubená s Richardem, který vydal její knihu. Najednou na úřadě zjišťují, že se nemohou vzít, neboť Emma je údajně vdaná. Emma považuje tento údaj za chybu systému, ale napravit to může jedině tak, že musí vyplnit spoustu formulářů, které má podepsat jak ona, tak i její manžel Patrick Sullivan. Emma se hned za Patrickem vydá a chce mu vysvětlit situaci. Patrick pochopitelně ví, oč jde, a dělá nechápavého, přičemž se mu podaří Emmu opít. Emma se ráno probudí v Patrickově bytě, což ji vyděsí a bez formulářů spěchá do práce. Dokumenty jí později přinese Patrick s tím, že už domluvil i schůzku u notáře, a doprovodí ji na ochutnávku dortů. Patrick je příjemný bezprostřední muž, pravý opak Richarda. Ten se chtěl sice Emmě pomstít za zničení života, ale pak se do ní zamiloval. Emma se dál drží striktně svého vědění, ale začíná být zmatená pocity, které dosud nezažila... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (173)

burton 

všechny recenze uživatele

Jůůů...holky (chlapům napíšu potom)...až budete potřebovat políbit od někoho, kdo vás miluje, takové jaké jste a bude vás opilou na mol na rukou nosit a bude o vás bojovat a bude hasičem a bude mít krásnej úsměv a bude mít netradiční přátele a netradiční rodinu a bude prostě Božííí, mrkněte se na tohle :). No...chlapi.......jednou jsem se v prváku málem vdala za úplně čerstvého spolužáka (asi tak 3 týdny), abychom jeho kamaráda dostali na opušťák. Týden jsme to plánovali u piva v hospodě za školou. Já bych si ho bez obav vzala, ale on se nakonec lekl a kámoše klidně obětoval. No nezabili byste ho? PS: na ten avatar ale teď nekoukejte, jo? ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Další z klišovitých romantických "komedií", opět načrtnutá podle stejné osy, která se pomalu začíná stávat synonymem k romantickému subžánru komedie a nedivil bych se, kdyby se všechny takové filmy začaly označovat za remaky (jediný rozdíl by bylo jiné herecké obsazení a nepatrné detaily, které ale nedokáže poupravit většina tvůrců v téhle branži). The Accidental Husband se však dokázala v těch drobnostech odloupnout od skály neoriginálních a trapných filmů a díky svému rozložení postav (mimochodem ve skvělém podání hlavní trojice - Uma Thurman, Jeffrey Dean Morgan, Colin Firth -, která dohromady odvádí opravdu výborný herecký výkon) dostává svého diváka do situace, kdy si není stoprocentně jistý, jak film skončí. Já nebudu spoilerovat, ale můžu říct, že mě konec filmu mile překvapil. Ale co je hlavní, není tu žádný záporák. Jsou tu jenom dva "sympaťáci", kteří jsou zamilovaní do necitlivé (v podstatě) doktorky, která jednomu z nich zničí svatbu. Samozřejmě že tahle "drobnost" bude ve 20 minutách, možná ani ne, úplně vypuštěná a děj se začne soustředit na coby humorné scény, které opět shazují film do stereotypních nížin šedi průměru. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jsem muž a jako takový se rád dívám na komedie a přestože jsem muž, rád se podívám i na romantické komedie. Ovšem zde tvůrci šlápli tak trochu vedle. Tak si to vezmeme od začátku. Muž, kterému rozhlasová moderátorka zruší vztah, se rozhodne pro pomstu. Ta je ovšem tak banální, že to je snad možné jen v USA. Anebo tento způsob svědčí jen o tom, jak slabé jsou systémy amerických úřadů, kdo ví, nicméně trapnější způsob si už hasič vybrat nemohl. Tomu zprvu poněkud vadí, že mu moderátorka zničila vztah, ale jak už to tak chodí, místo, aby ji nenáviděl, zamiluje se. Stejné je to však i opačně. Poradkyně v partnerských vztazích se má vdávat, ale i když jí to hasič značně komplikuje, ona se na něj nezlobí, ba naopak, zamiluje se. A konec? Tam už tvůrci řádně přestřelili. Snoubenec Colin F. se snoubenky vzdá v den svatby. Tvůrcům lze odpustit jen z důvodu kvalitního výkonu Umy Thurman a Colina Firtha, naopak výkon J. D. Morgana se mi moc nepáčil. Romantické dámy tak nejspíš budou nadšené, je to klasická pohádka pro dospělé, kterou lze pánům doporučit jen v případě, že by chtěli být poučeni o tom, jaké pořady nemají nechat své přítelkyně poslouchat a jaké knihy by jim měli vyhodit z oken. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na tenhle film těšila, tak musím přiznat, že mě strašně, strašně zklamal. Prakticky nulový vývoj postav – tedy ne, že by měl člověk něco takového čekat od lehce praštěné romantické komedie, ale přeci jenom „vybafnout“ na diváka, že se Patrick Emmě vlastně líbí, zatímco se spolu viděli jen dvakrát (z toho byla ona jednou namol a podruhé se on choval jako idiot), to už je trochu moc – zmatený děj, který působí dojmem, že je strašně násilně tlačen dopředu. A nakonec jsem se navíc přistihla, že spíš fandím Colinu Firthovi. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

jednoduché neškodné oddychové. Pohoda, na ktorú sa ľahko díva. Teda, hlavná trojka sa mi pozdáva i keď som pred tým mala odpor k Ume. Colin hrá svoje klasické nič, Uma predvádza svoju krásu a milé šokové trhané reakcie a Jeffrey Morgan predstavujúci Patricka mi neskutočne pripomínal Javiera Barnema. Uuuf ale zapôsobil! :)) Inak škoda a možno fajn, že celý film sa točil iba o tradičných žvástoch o love. Fajn pre to, že občas potrebujeme počuť niečo podobného. Škoda pre to, lebo príbeh je celkom jednoduchučký a predsa aj tam vidím zádrhely napr. v "hackerstve", + nepáčili sa mi indické vsuvky a Isabella Rossellini, ktorú som doteraz brala ako dámu a nepáči sa mi zosmiešnenie tu podané. Trošku pridanej hodnoty mi chýbalo. Celkovo.. film na noc, kedy máme otupené vnímanie.. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu jsou na stole dva šálky na kávu, které v prostřizích mizí nebo mění svou polohu. (Terva)
  • Film byl uveden přímo na DVD díky bankrotu distribuční firmy Yari Film Group. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech New York a Greenwich. (Terva)

Reklama

Reklama