Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Film mi je veľmi blízky svojím obsahom a s Alfiem mám toho veľa spoločného. Nie raz som sa pri filme usmial a zamyslel nad konaním hlavnej postavy. Robil som tak hlavne preto, lebo som sa na jeho mieste videl ja sám. Veľmi pohodová atmosféra srší z filmu i keď občas to prituhne. Sienna Miller je prekrásna. Som spokojný a rád si pozriem znovu. 75% ()

arie 

všechny recenze uživatele

No tak v podstate som od tejto snímky nič nečakal, ale dostal som celkom slušnú zábavu. Je to taká jednohubka na zlepšenie nálady, na ktorú po dlhšom čase bez problémov zabudnete. Najväčším pozitívom filmu je Jude Law, ktorý si prakticky ukradol celý film pre seba, ostatní herci, akokoľvek kvalitní (Susan Sarandon, Marisa Tomei, Omar Epps), sú len nahrávačmi, ktorý sa v príbehu objavia a opäť zmiznú. Samotný scenár im ani viac príležitostí nedáva. Je to práve štýl rozprávania a celková koncepcia scenára, čo robí z Alfieho len priemerný film. Keby sme sa mali pozerať na Alfieho ako na 90-minútový plnohodnotný zážitok, snímka určite neobstojí. Film vyvoláva dojem sitcomu, akoby to ani nebol celovečerný film, ale len séria viac či menej vydarených scénok pozliepaných na filmovú dĺžku. Tentokrát ale prevládajú vtipnešie momenty a preto sa filmu darí diváka pomerne slušne baviť. Je to hlavne zásluhou Lawa, pretože kebyže sa na jeho mieste ocitne o kúsok slabší herec, bol by Alfie takmer pohromou. Našťastie to tak nie je a diváka výsledok nesklame. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Film o muži ve středních letech, který si jen užívá, neváží si své přítelkyně a hodí se za stále novými děvčaty, až jednoho dne přijde nejen o přítelkyni, ale také o nejbližšího přítele, kterému se vyspal s jeho dívkou a hrozí mu docela vážné onemocnění. Když se podezření ukáže jako falešné, jde do sebe a začne uspořádávat svůj život. Některé chyby už jsou však nevratné. Poměrně zajímavá studie prostopášného života s příjemným Jude Law v hlavní roli. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Alfieho rozmlouvání s diváky sice představuje zajímavou inovaci, avšak na druhou stranu také plně neumožňuje se ponořit do děje a emocí filmu. Přitom právě poslední cca třetina snímku, kdy Alfieho dialogy s kamerou takřka vymizí, funguje na výbornou a především díky ní a přesvědčivému Jude Lawovi, který zvládl na výbornou všechny roviny své role, "Zlatíčko" vybočuje z hladin průměru. ()

griff 

všechny recenze uživatele

Konečně zas jednou film, který mě příjemně překvapil. To, co začíná jako další povrchní romantická komedie, se během děje pomalu prohlubuje, až na konci zjistíte, že to byl film o něčem úplně jiném, který jde poměrně hluboko pod kůži (zejména mužům:)). Musím složit hold Lawovi, ukázal, že je herec nejen kvůli své hezké tvářičce... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Keď Alfie (Jude Law) ide autom z Manhattanu navštíviť Marlona (Omar Epps) a Lonette (Nia Long), prejde cez Brooklynský most, ktorý vedie na Long Island a nie na sever New Yorku, kde žijú. (Arsenal83)
  • Režisér Charles Shyer sa nechal inšpirovať filmom Ťažký deň (1964), podľa ktorého nosil Alfie priliehavé obleky, podobne ako kapela The Beatles v ňom. Jude Law dokonca pre svoju postavu požičal aj vlastný hnedý sveter, v ktorom sa Alfie objavil v niekoľkých scénach. (U_S_O)

Reklama

Reklama