Reklama

Reklama

VOD (1)

Razaghi (Omar Metwally) je íránský student, který se vydává do Uruguaye, aby tu napsal životopis zemřelého jihoamerického spisovatele Julese Gunda. Pokud se mu podaří ke spolupráci přesvědčit i spisovatelovy nejbližší, získá stipendium na Coloradské univerzitě. Proniknout do spletitého vztahu tří lidí ale nebude vůbec snadné. Romantické drama Město Osudu natočil režisér James Ivory, který do hlavních rolí obsadil mimo jiné i držitele Ceny Akademie Anthonyho Hopkinse a na Cenu Akademie třikrát nominovanou Lauru Linney. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (25)

sona123 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouhou dobu filmu jsem si přála, ať už probůh nikdo nikam nejede, nikdo si nic nerozmýšlí, nikdo nikam nevolá.... Film líčí příjezd Omara do sídla jakéhosi spisovatele, který už nežije (jsem ignorant, žádného Julese Gunda neznám). Omar chce psát jeho životopis, ale pozůstalí nechtějí dát souhlas. A tak plyne čas, aby bylo o čem hrát, do Jižní Ameriky přilétá i Omarova přítelkyně, a pak všichni různě někam lítají a nelítají a potkávají se a rozcházejí....a jednotlivé obrazy podkresluje jemná hudba a možná tu padne i nějaké moudro, ale jinak se nic zvláštního nestane. Na mne asi málo akčnosti či myšlenek a příliš poetična. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

9.4.2011 ~ DVD film o hledání sebe samotného. Příliš dlouhý film. ~ Omar chce sepsat biografii nějakého jihoamerického spisovatele, co nedávno zemřel. Pozůstalí o takovou biografii ale nestojí a tak se Omar vydává je přesvědčit. Přichází nečekán a nezván a setkává se tu se spisovatelovou manželkou, milenkou a její a spisovatelovou dcerou a jeho bratrem a jeho "něco-jako-synem". ~ A pak všichni vzpomínají a blábolí, až se stane nehoda a přijede Omarova přítelkyně. Ta je tu už ale do počtu a po čase se Omar i jeho přítelkyně vrací zpět domů s povolením psát. Za tu dobu se ale Omar zakoukal do bývalé spisovatelovy milenky a tak se sem k ní vrací. ~ Buď mi něco podstatného uniklo a nebo je to fakt nuda, kterou zpestřuje jen Anthony Hopkins v roli spisovatelova bratra. Ve výsledku je to skutečně jen film na DVD, bez jakýchkoliv vyšších ambicí a vlastně tak trochu, dost, o ničem. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vztahy mezi herci byly ve filmu velice zvláštní, ale pokud jde o roli Hopkinse, tak mi v ní až neuvěřitelně seděl, ale podle ostatních komentářů je to takové protikladné. Existuje skupinka, které se takhle Hopkins líbil a pak je tu protiklad, který to vidí záporně. Jinak si vážně nevím, co si o filmu mám myslet, mělo to až moc rychlý a musím říct i dost předvídatelný konec. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Už to tu bylo napsáno několikrát, že je to film tak nějak dost jakože o ničem. V USA žijící Íránec chce psát biografii nějakého uruguayského spisovatele jedné knihy - nýmanda, aby dostal stipendium na univerzitě, už to samo o sobě je takové jakési podivné. V součtu všech okolností během děje z toho vyšel film, který je opravdu dost nudný, nakonec se žádná biografie nekonala - a univerzita kvůlivá tomu taky nespadla. Lepší dojem nezachránila ani Charlotte, pro kterou mám jinak celkem slabost. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

VE své podstatě vlastně o ničem . Chce napsat učitel nějaký životopis a tak jede daaaaaaaleko . Vdova je chladná , ovšem sarkasticky přímá ,, Antony vtipný a teplejší než jej známe a mladá milenka spisovatele má alesponˇ společnost . Pak jěště přijede přítelkyně Razaghiho , to je jméno , a jdeme do finále . A do toho jěště ty včely . Vše ovšem fajn dopadlo , tak to bylo bezva . Takže velmi slabé tři * . Čekal jsem vážně víc . Občas i trochu hloupé dialogy . ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama