Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

Matty 

všechny recenze uživatele

Je velmi potěšující, když se vaši dva nejoblíbenější herci sejdou v jednou filmu. Je velmi potěšující, když se jedná o příjemnou komedii s inteligentním scénářem. Není moc potěšující, když taková komedie trvá přes dvě hodiny. Mimořádně vtipná milostná avantýra z prvních minut filmu nemá dlouhého trvání, briskně ji vystřídá „seriózní“ romance dvou vrstevníků. Díky fungující chemii mezi Nicholsonem (který mimochodem podobnou roli ztvárnil již v Ceně za něžnost) a Keatonovou a několika zábleskům geniálních vtipů (scéna s přístrojem na měření tlaku) mi první polovina ještě jakž takž utekla. Kéž by titulky naběhly již po osmdesáti minutách. Po jejich uplynutí totiž oba herci již nemají co dalšího hrát, jejich charaktery (a vztah mezi nimi) se dále nevyvíjejí, navzdory snaze o znejistění diváka víte, kam celá rozplizlá romance směřuje a s každou další minutou jenom ztrácíte chuť dodívat se do konce. Problémem filmu je opravdu pouze jeho délka, na dvě hodiny v něm není dost vtipů, dost zvratů, dost děje. Oba herečtí představitelé si své role skutečně vychutnali a excelují jak ve scénách verbálních (slovně či písemně), tak nonverbálních (některé Nicholsonovy grimasy nikdy neomrzí), pokud ovšem ani jednoho z nich neřadíte ke svým oblíbencům, nečekejte nic víc než další nezáživnou romanci. Ano, jenom kvůli délce. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, betelgeuse, Oskar, meave, Mahalik, Heraldika ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Katastrofické dialogy, adekvátní scénář a herecké legendy ztrapňující se na stará kolena. Takový dojem mám bohužel z této nedomrlé komedie, která se sice tváří nově a neotřele, ale v podstatě jde pořád o to samé. Producenti vsadili na známá jména, což sice rozhodně mělo příznivý vliv na návštěvnost, co se týká kvalit jejich hereckých výkonů jak Diane, tak starý Jack bezmocně klopýtali po křivém scénáři a nedokázali filmu vdechnout nic, co by ho v mých očích zachránilo. Frances je tam naštěstí jen letmo. Nuda a slabota. 30% ()

Reklama

Aidan 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je celkem zábavný. Toliko ke kladům filmu. Sexuální problémy bohatých, krásných a promiskuitních Američanů mě jinak nechávají naprosto chladným. Čtenářky Cosmopolitanu a čtenáři časopisu Quo nechť si přidají hvězdiček co srdce ráčí, na mě však ze snímku dýchá především prázdnota světa jeho hlavních protagonistů, světa lidí úspěšných a sytých a nemajících co řešit než to, zda kopulovat a s kým kopulovat, když je vám víc než šedesát. Kam kráčíš Západe? (Omlouvám se; jsem zapšklá, upjatá konzerva.) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohodu rozlévající romantická komedie s příjemnou Diane Keaton a zase obdobným a stejně pořád neskutečně vtipným satyrem Nicholsonem. K tomu znovu krásná Amanda Peet, netypická role pro Reevese a to vše v příběhu, který jako jeden z mála opravdu vypadá "jako ze života". Symbolicky nejlepší je pro mě scéna, kdy hosté v restauraci udiveně koukají na Harryho a jeho mladou přítelkyni a ten jenom rozdává na všechny strany poživačné úsměvy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson i Diane Keaton jsou úžasní a jejich společné scény minimálně fungují, ale často jsou vyloženě kouzelné. Další herci (Keanu, Amanda a Frances) nemají moc prostoru, ale i na tom málu jsou zajímaví. Scénář (obzvlášť ke konci) působí moc vykonstruovaně a režie je zcela bezvýrazná. Pokud by herci dostali pět hvězdiček, ale filmu dávám jen tři, nevypadá to, že bych moc věřil schopnostem Nancy Meyers. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Harry Sanborn (Jack Nicholson) ptá na cestu k letnímu sídlu, je mu řečeno, že cesta vede doprava, ale Harry s autem odbočí vlevo. (Will_X)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)

Reklama

Reklama