Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantická slaďárna, akorát moc zdlouhavá a to bych viděl jako největší problém. Po hodině jsem toho měl dost a už koukal jen na hodiny kdy bude konec. Děj byl zvládnut v celku slušně, i když né na 100%. Příběh zajímavý a herecké obsazení dobré jak v hlavních tak i vedlejších rolích... 6/10 = 65% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný filmeček. Asi se ptáte, proč dávám jen 3 hvězdičky a zároveň říkám, že se mi film moc líbil. Totiž tohle dílko má hned 2 problémy. Ten výraznější problém je to, že má přetaženou délku (128 minut na romantický film je opravdu mnoho) a ten druhý a menší problém je konec, který je zbytečně sladký. Zrovna tomuto filmu by slušel konec hořký. Jinak, abych jen nekritizoval, tak musím vyzdvihnout hned několik věcí: 1. překrásná šansonová hudba, 2. výborné herecké duo Nicholson a Diana Keaton, 3. svěží humor a 4. citlivá a na pohled příjemná kamera. Celkově se tedy jedná o pěknou romantickou komedii, která si rozhodně zaslouží červené zbarvení na CSFD a ode mě 3 velmi pěkné hvězdičky. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Je velmi potěšující, když se vaši dva nejoblíbenější herci sejdou v jednou filmu. Je velmi potěšující, když se jedná o příjemnou komedii s inteligentním scénářem. Není moc potěšující, když taková komedie trvá přes dvě hodiny. Mimořádně vtipná milostná avantýra z prvních minut filmu nemá dlouhého trvání, briskně ji vystřídá „seriózní“ romance dvou vrstevníků. Díky fungující chemii mezi Nicholsonem (který mimochodem podobnou roli ztvárnil již v Ceně za něžnost) a Keatonovou a několika zábleskům geniálních vtipů (scéna s přístrojem na měření tlaku) mi první polovina ještě jakž takž utekla. Kéž by titulky naběhly již po osmdesáti minutách. Po jejich uplynutí totiž oba herci již nemají co dalšího hrát, jejich charaktery (a vztah mezi nimi) se dále nevyvíjejí, navzdory snaze o znejistění diváka víte, kam celá rozplizlá romance směřuje a s každou další minutou jenom ztrácíte chuť dodívat se do konce. Problémem filmu je opravdu pouze jeho délka, na dvě hodiny v něm není dost vtipů, dost zvratů, dost děje. Oba herečtí představitelé si své role skutečně vychutnali a excelují jak ve scénách verbálních (slovně či písemně), tak nonverbálních (některé Nicholsonovy grimasy nikdy neomrzí), pokud ovšem ani jednoho z nich neřadíte ke svým oblíbencům, nečekejte nic víc než další nezáživnou romanci. Ano, jenom kvůli délce. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, betelgeuse, Oskar, meave, Mahalik, Heraldika ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Asi do poloviny to bylo moc dobré, nejvíc mě pobavil proslov přítelkyně Diane Keaton na adresu starších mužů, ale pak to úplně ztratilo dech a konec mě vyloženě zklamal. Herci byli moc fajn a pro mě osobně byla nejlepší Diane Keaton - krásná, sexy, milá, chápající, prostě jsem keanu Reevse naprosto chápala a Nicholsona vůbec nechápala. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teda ta ženská je vážně cvok. Doktore, pořád nosí roláky, i když je léto......Romantická komédia, v ktorej sú veľmi dôležití herci a hlavná dvojka je tak šarmantná a charizmatická, že si na ich mieste nedokážem nikoho iného predstaviť. Film je priamo šitý na mieru Jackovi Nicholsonovi a Diane Keatonovej, ktorá sa v hlavnej úlohe objavila po niekoľkých dlhých rokoch. Za svoj živočíšny výkon byla nominována na Oscara. Dobre napísané a zahraté. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)
  • Ve scéně, kdy se Harry Sanborn (Jack Nicholson) ptá na cestu k letnímu sídlu, je mu řečeno, že cesta vede doprava, ale Harry s autem odbočí vlevo. (Will_X)

Reklama

Reklama