Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohádkové fantasy dobrodružství s velmi mírnými sci-fi prvky (aneb meče proti laserovým... ehm, holím). Už ve své době to muselo působit jako hrozné béčko, které dnes možná pobaví o to víc, protože nad naivním příběhem, choreografií netknutými bitkami, umělými kulisami a pravěkými triky se nelze nepousmát. Nicméně se snímku nedá upřít roztomilá hravost a imaginace, takže ve výsledku funguje lépe než (h)různá soudobá fantasy (Dračí doupě, Souboj Titánů 2010). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne na hranici medzi štyrmi a troma hviezdami, hranica medzi sci-fi prvkami a fantasy je ale jasne prekročená smerom k čistokrvnej fantasy. Veľká pavučina s pavúkom, čarodeji, cesta krásnou rozprávkovou krajinou a gotická pevnosť. Výprava je práve to, čím vás môže Krull dostať, pokiaľ máte ale radi všetky fantasy klišé pekne na jednom mieste a nevadí vám absencia nadhľadu, je Krull taktiež film pre vás. Mne všetky tieto charakteristiky v Yatesovom balení nejako zázračne ulahodili a s prispením mladej a krásnej Lysette vyšplhali vyššie nad priemer. Nekonečný príbeh je ale stále niekde inde, ale sadlo mi to viac ako napríklad Legenda. Krull si asi tak skoro nezopakujem, jedine s niekým po boku, kto by po filme veľmi túžil. 70% ()

Reklama

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh, který jsem viděl, když mi bylo asi 6 let. Dlouhou dobu jsem jej pak hledal bez informací o co se vlastně jedná a jaký je jeho název. Nicméně hledání bylo nakonec úspěšné a já jsem se mohl znova podívat na film, který mi utkvěl v paměti tolik let. Zajímavé na tomto filmu je spojení fantasy a sci-fi, kdy království na jedné planetě je napadenou armádou zabijáků pod vedením netvora. Zápletka může vypadat banálně až jednoduše ale ve spojení s velmi sympatickými hrdiny, kde se ve svých prvních rolích blýsknou třeba Liam Neeson a Robbie Coltrane, jde o velmi kvalitní zábavu. Samotná kapitola pro sebe je Hornerova hudba. Podle mě jde o nejlepší filmovou hudbu, jakou jsem měl zatím tu možnost slyšet a o Hornerův vrchol. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která se může pochlubit parádními fantaskními interiéry (Černé pevnosti a pavučinového sídla Černé vdovy), neméně parádními kostýmy brnění a extrémně sexy princeznou. Taky ta hvězdice byla docela cool, škoda, že ji hrdina použil až na konci. Bohužel, příběh je nudná splácanina motivů Star Wars a Pána prstenů a chybí mu zajímavější postavy a zábavnější děj. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Papundeklová pohádka pro děti. Nechybí princ a princezna, zlý netvor, družina bojovníků, kouzla ani dobrodružná cesta. Příběhu sice kapku chybí hlubší význam, postavy jsou jen klasicky načrtnuté a celá mytologie planety Krull je chudší než jedno heslo ze slovníčku pojmů v Silmarillionu, ale jako oddechovka, zkouknutá s potomky napětím si okusující nehty, má své kouzlo. Hezká trojka. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama