Reklama

Reklama

Mr. Sardonicus

Trailer

Obsahy(1)

Sir Robert Cargrave patří mezi nejlepší lékaře světa v oboru fyzioterapie. Jeho progresivní novátorské metody podložené vlastním vědeckým výzkumem dovedou navrátit zdraví i pacientům, kteří se již dávno vzdali naděje ve své vyléčení. Naléhavý dopis odeslaný jeho dávnou láskou Maude ho však rázem vytrhne od vší práce. Mladý doktor ve spěchu opouští Londýn a míří do Gorslavy kdesi ve střední Evropě, kde nyní Maude žije se svým manželem, bohatým baronem Sardonicem. Sardonicus však skrývá příšerné tajemství... (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemne temný príbeh s jemnučkým závanom gotiky a vynikajúcim Oskarom Homolkom. Niektoré momenty, hlavne prvý záber na Sardonicovu tvár, boli celkom zimomravé. Potešila aj čeština vo filme a slušná hudba. Na druhú stranu tá herečka mohla zahrať aj lepšie - také neprirodzene afektované hranie. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

William Castle - Průkopník interaktivního kina, producent, režisér a příležitostný herec nám nabízí tuhle lehce gotickou hororovou podívanou, která sice není tak atmosferická jak by se dalo čekat, ale i přesto má co nabídnout. A to nejen temné zákoutí hradu s mučírnou, ale i hřbitov, tajemství ukryté pod maskou a perfektní herecké výkony. A jaký je konec ? Takový jaký si ho zvolí diváci ? Jak by jste rozhodli vy ? Naštěstí vyhrál zdraví rozum a hlasování proběhlo přesně tak, jak bych hlasoval já. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasický bubufilm, který je místy úsměvný (už titulky jakoby vypadly z horrorové grotesky) a místy lehounce strašidelný. Černobílá mu sluší stejně jako vhodně zvolená hudba (Von Dexter). Ano, je to béčko bez jakékoliv vyšší ambice a postrádající umělecké hodnoty. Je to pohádková ptákovina na deštivý večer, kdy okna nemilosrdně bičuje déšť a blesky doprovázené hromy pravidelně rozčesávají oblohu. Vítám nadbytek mlhy, co se přelije z pochmurného Londýna až do střední Evropy, kde si nelze nevšimnout českých nápisů na odjezdové tabuli vlaků či na dveřích čekárny. Černý kočár veze sira Roberta kašírovanou krajinou, kde se z holých kopců zdvihají pahýly mrtvých stromů, až k pochmurnému hradu... Mlha hustá tak, že by se dala krájet, se bělavými jazyky vplazí i do otevřených dveří. Křik! Ženský křik, a ne poslední (v tomhle filmu vůbec ženy pěkně ječí, tedy nejen ženy)! Zamčená tajemná komnata, temné chodby s mučírnou pod hradem a pán, co skrývá tvář za maskou. Půvabná Audrey Daltonová je sice baronkou, leč její život na zámku připomíná spíše peklo...pan baron je tak trochu podivín. Běžný divák dá nejspíše 2*, ale já nemohu, páč hřbitov v mlze, vykopávání mrtvol, měsíc, skrývající se za temnými mraky a mučírna s norimberskou železnou pannou....ach, tyhle levné bubákoviny se už dnes prostě netočí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo se směje naposled, idiot je na pohled.“ O zlomyslném osudu, šklebícím se nám do tváře. Příběh poučný, hřbitovním kvítím provoněný a vychechtaný, jak pacient s depresemi po placebo pilulce nebo nebožtík v rakvi, kterému den po pohřbu vylosovali jeho čísla Sportky. SARDONICKÉ OKÉNKO: [][] Omnibusovy alternativní scény: ☻ Mučírna. Krull má příkaz krásnou Maude zohavit. „Taková škoda,“ zamumlá a vrazí kudlu... baronovi do zad! A voilà, svázanou krásku má sám pro sebe. ☻ Laboratoř. Doktor Cargrave neuspěl, Sardonicus pořád vypadá jako evoluční biolog Flegr. Baron tedy splnil hrozbu a zohavil Maude. Cargrave mu přesto nasadí parohy! „Za mlada jsi bývala krásná, miláčku, pořád tě takovou vidím.“ ☻ Sál. Sardonicus nemůže jíst ani pít a trpí. Běží tedy bafnout na mrtvého otce, aby svůj škleb získal zpátky. Následuje happyend, od ucha k uchu se šklebící baron radostně hoduje, vybírá si vesnická děvčata na noc a rozverně podráží potrestanému Krullovi slepeckou hůl. [][] Shrnuto, láska sice prochází žaludkem, ale krásy se nenajíš. My ghůlové razíme heslo: „Lepší šťavnatá a chutná ošklivka, než nepoživatelná kráska,“ navíc chladná jak čumák pokusného psa. Čtyři velké pijavice, bezbranné dívce přiložené... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zúbožený barón "Marek Toleslawski" Sardonicus, [po]býval v hradnom sídle v akejsi ["fiktívnej"] krajine s názvom: Gorslava, nachádzajúcej sa kdesi v strednej Európe, a podľa miestnych nadpisov [väčšinou iba v interiéri železničnej stanice], by som sa teda najskôr asi priklonil zrovna k tomu skonštatovaniu danej situácie, že to bude pravdepodobne niekde len v Čechách, i keď "antagonistovo", pôvodné meno, vyznieva poľsky; pričom jeho hlavný náprotivok sa najprv nachádza[l] v Londýne, kedy hovorím o doktorovi a Sirovi v jednej osobe: Robertovi Cargraveovi, ktorý sa čochvíľa vydáva na naprosto veľké dobrodružstvo, spadajúce do roku 1880, keď sa v obci Košariská, narodil náš azda vari úplne NAJVÄČŠÍ POLITIK: MILAN RASTISLAV ŠTEFÁNIK [informácia iba čisto pre zaujímavosť, aby si divák vedel trochu lepšie zaradiť dobu príbehu] v období viktoriánskeho Anglicka ... • Jednalo sa o vskutku pomerne dosť strašidelný príbeh pod taktovkou amerického režiséra: Williama "Billa" Castlea, ktorý síce vytvoril v konkurenčnom štúdiu Columbia Pictures, no i napriek tomu sa mi častejšie javilo, že sa svojou čiernobielou, ponurou štylizáciou, podobal na horrorové tituly [Dracula, Neviditeľný muž a Frankenstein], aké produkovala filmová dielňa UNIVERSAL v 30. rokoch minulého storočia; a práve preto by som chcel rovnako pochváliť predovšetkým snáď i výtvarnú stránku tohto titulu pod vedením významného am. kameramana: Burnetta Guffeyho zo združenia A.S.C. [americkej spoločnosti kameramanov], ktorá je zrejme tým najpozitívnejším článkom, aký sa v tomto prípade mimochodom ponúka[l]. • Čo sa následne ešte týka i samotnej línii udalostí, tak k tej by som sa príliš asi extra nevyjadroval, aby som tým pádom ani nevyzradil hlavnú pointu, i keď by som ju zase predsa trošku prirovnal ku »KLIATBE« okolo veľkňaza Imhotepa [po vizuálnej stránke v rámci tváre ...]. Totižto i titulná postava väčšinou nosila masku, pod ktorou sa skrývala «ohyzdná tvár», akú teda ani nebolo možné vystavovať na väčší obdiv. • OBSADENIE. Ani predstaviteľ Sardonicusa, ba ani predstaviteľ lekára, nie je tým najzaujímavejším atribútom, čo sa týkalo kostry diania, že tentoraz nespomenúť predstaviteľa postavy Krulla v podaní rakúskeho herca: Oskara Homolku, by bolo strašnou chybou, keďže by si normálne za svoje stvárnenie tejto rozporuplnej postavy, jednoznačne zaslúžil „zlatého plešivca”, Oscara ®• Titul obsahoval i akýsi: EPILÓG, čo bolo z mojej strany vnímané, ako povestná čerešnička na torte! • Fanúšikovia žánru si kľudne môžu pripočítať i ďalšie, plusové body, naviac.  PS: Poďme ešte na chvíľu i hlasovať: PALEC👍alebo👎️, čo si nakoniec zvolíte, čo sa bezprostredne dotýkalo nášho [ANTI]hrdinu ... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je Gorslava zčásti česká a zčásti polská, podle jmen a různých nápisů. Tedy jména jsou jen polská. (Caelos)
  • Ve filmu se objeví československý lístek do Národní loterie. (Caelos)

Reklama

Reklama