Reklama

Reklama

Hloupý Ivánuška

  • Sovětský svaz Kak Ivanuška-duračok za čudom chodil (více)

Krásný příběh v tradici nejlepších ruských pohádek. Krásná ruská pohádka na vysoké filmařské úrovni. Když selský hoch Ivánek zpívaje kráčel skrz les, natrefil na balík s podivuhodnými zlatými předměty, jež zloděj ukradl z domu bohatého Marka. A protože Ivánuška není jen naivní a důvěřivý, nýbrž i pravdě věrný, odnese lup zpět. V Markově domě se seznámí s jeho dcerou Nastěnkou a vznikne z toho samozřejmě láska jako trám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

raroh 

všechny recenze uživatele

Lyrická adaptace v duchu klasických lidových (toto slovo bych zdůraznil) ruských pohádek - zvláště po výtvarné stránce (i stránce scénáře), doplněné nostalgickou hudbou a malinkou ironií. Žádná operetní rozjuchanost jako Morozko, ani velkolepé až budovatelské pojetí, spíše komornost a niternost, podepřená kvalitními hereckými výkony, zvláště titulního Olega Dala a Taťány Pelcerové v roli Varvary. Jinak bych rád upozornil na rozšířený omyl - pohádka není prvotně dětský žánr, jak si řada lidí myslí (a jak by nasvědčovalo např. v tomto případě vydání filmu v edici FILMag Dětem), třebaže by tato pohádka mému dětskému vnímání určitě odpovídala. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Ďuro - Truľo z našich rozprávkových končín, akurát že Ivan nie je ani tak hlúpy, lež veľmi naivný. Nejedná sa o nič výnimočné, ani spracovaním, ani humorom, aj keď občas dokáže zabaviť, napr. pri stretnutí s kúzelníkom, ktorý sa snaží umrieť. Podivné je konanie niektorých postáv, či už otca nastenky - killera, ale doproprajného a pomáhajúceho kúzelníka a Baby Jagy. Páčilo sa mi však dobrodružné putovanie hlavného hrdinu a celkový príjemný fíling rozprávky. ()

Reklama

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Nostalgická hodnota snáď - pre niekoho (najskôr komanča:). Mne to len šlo na pozadí, lebo ma to až tak nenadchlo, aby som tomu venoval plnú pozornosť. Konkurovať velikánom ako " MOROZKO = Mrázik " či " FiNiST - JASNÝ SOKOL " toto proste nemôže. A pre novodobé decká to už nieje ani omylom. Striga = chabá, kúzla = biedne, humor = nevšimol som si nič také, príbeh = nezáživný.....a tak ďalej. Jednoducho pre mňa .... e-e ..... a to mám rozprávky rád. Toto má ďaleko k lahôdkam typu Pyšná princezna ... Byl jednou jeden král ..... 3 oříšky pro Popelku ....... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Klasická ruská pohádka s hudbou, pěkným scénářem, ale chudá na filmové efekty, které děti tolik milují. Ŕežisér se soustředil na překrásnou ruskou přírodu, a ta jak známo, předčí všechny kulisy. Děj je velmi jednoduchý, hlavní hrdina prosťáček Ivanuška s laskavým a bezelstným srdcem a krásná Nastěnka, která bojuje s čarodějem o svou lásku. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když Ivánek kráčel skrz les, svou bezelstnou dobrotou vystrašil zloděje tak, že nechal lup lupem a pelášil pryč, Ivánek, neznámo jak, zjistil, komu uloupené věci patří a šel je vrátit jejich majiteli. V domě bohatého kupce se seznámí s jeho dcerou Nastěnkou. Vrácený poklad způsobí paranoiu u kupce a od jeho přesvědčení, že ho Ivánek chce rafinovaně sňatkem s Nastěnkou připravit o majetek se odvíjí další děj. Ivánek svou bezelstnou laskavostí vyvede z míry zloděje koní, čaroděje i babu Varvaru. Koho z ničeho vyvádět nemusí je Baba Jaga, která je hodná a laskavá už ze své podstaty. Jediné kouzlo téhle pohádky je, kolik zápletek se bez triků a pitvoření dokázalo dostat do děje (ano, tahle pohádka má děj) trvajícího necelou hodinu a půl. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama