Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční  běsná oddechovka z pera Luca Bessona a jeho rukopis je znát.  Jet Li v nejlepších letech a formě, ještě před svým odchodem do čínských národoveckých pohádek. Jeho nesmiřitelný kukuč  tady dostává zhruba stejný prostor jako uječená Bridget Fonda, které někdo asi nakukal, že hraje v shakespearovském dramatu a její divadelnické výstupy místy opravdu (ne)stojí za to. Naopak se povedl Tchéky Karyo, jehož psychopatický a bezskrupulózní antagonista na sebe strhával největší pozornost.  A tak jsem vlastně vyjmenoval všechny, jemž, kromě ještě menší role  Burta Kwouka alias čínského sluhy Cata inspektora Clouseaua, přihrál scénář i něco jiného než jen ksichtění a kaskadérské kousky. Klasické béčkové schéma o bijci proti všem mi vůbec nevadilo, na "Deník Bridget Fondy" jsem si postupně zvykl a souboje byly ultimátní,  čili žánrová spokojenost. Čtyři jehly v zátylku... Památné souboje:  s černým boxerem v čínské restauraci a samozřejmě final fight s blonďatými dvojčaty. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že je to slušný film. Alespoň pokud se v něm nebudeme nimrat, což bych dělal jen velmi nerad. Má děj, povedené akční pasáže a pár skvělých scének (kulečníková koule), které jej vytahují z těch nejhorších bažin průměrnosti. Přesto se však jedná jen o slabě nadprůměrný kousek, který nijak výrazně neutkví v paměti. 60% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Film nejvíc funguje jako němá groteska, takže ideálně odstranit všechny mluvící pasáže a potom se jenom bavit štěněcím pohledem Jeta Liho. Kdyby slečnu hrála opravdová charismatická herečka, možná by se dalo o tom mluvení smlouvat, ale takhle zatím ne. A zbožňuji ten finální souboj se zabijáckými dvojčaty. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Kto tomuto písal dialógy tak ja by som ich napísal dva krát lepšie. Napriek výraznému nedostatku kvalitných dialógov film nie je až tak zlý, čo sa vlastne nad tým čudujem a prekvapuje ma to. Súboje sú rutinné okrem súboja ku koncu filmu kde je vidieť aj aká taká bojová taktika v spleti tých kopancov a svištiacich pestí (súboj v policajnej kancelárii). Príbeh je tiež úplne priemerný. Otázka znie teda čo baví na tomto filme? No zrejme je to dobre mixovaná akcia s príbehom a kratšia stopáž tiež filmu pomohla nenudiť po celú dobu. Posledné súboje sú teda najlepšie s filmu, preto zostáva po ňom dobrý pocit. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jet-Li jako můj velký oblíbenec nezklamal a je jednoznačně tím nejlepším ž celého filmu. Ten jak je zvykem u Bessonových scénářů trpí stabilní a uvěřitelnou kostrou a staví do popředí efektnost a akční pojetí. Když muž převlečený za pilota vytáhne z poměrně malé taštičky dva super vybavené samopaly Uzi s laserovým zaměřovačem a začne okolo sebe kropit kulky možná jen zavrtíte hlavou. Vykopnutí koule z billiardové díry a její odkopnutí(mezi tim se stihla koule přemístit natolik, aby se Jet mohl chytit stolu :)) muže se samopaly jednoznačně uzemní. Ještě, že se na tu akci dá chvílemi koukat a Jet je ve formě. Konec je trochu spackaný, ale o zábavu je postaráno. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)
  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)
  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)

Reklama

Reklama