Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

Skip 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká malý velký film. Obyčejný příběh obyčejných lidí motajících se kolem obyčejné trafiky, a přitom nic není obyčejné. Je to filmová lahůdka, na kterou se dlouho vzpomíná a rádo se k ní vrací. Já to dělám moc rád. Kdo by to tenkrát v roce 1994, řekl, včetně mě, že se dívá na prorocký film. Jedna z postav v trafice, černoch Tommy, totiž řekl, že bude válka, musí být válka, protože jinak by páprdové v Pentagonu neměli co dělat, teď mají toho Saddáma, takže tam vlítnou s plnou parádou...a o pár let později se to stalo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu konci přemýšlím, jestli nakonec těch 5* nedám. A myslím, že asi jo. Velmi mile mě ten film překvapil, je neskutečně příjemný a i když se v něm neodehrává žádný větší děj, i tak ani moc nenudí a rozhodně zaujme. Vlastně je to povídkový film, co se věnuje hlavně pěti nejvýraznějším postavám a jejich životu. A všechno to, co se zde stane, je fakt jak ze života. Hlavně ten film ale má neskutečně příjemnou atmosféru, díky které se mi ten film nakonec tak líbil. Dokonce tu je i pár silnějších scén (u mě osobně vede každodenní focení trafiky a pak ta úplně závěrečná, ve které Auggie vysvětluje, jak se dostal k focení). Jo, velmi mile mě to překvapilo a moc se mi to líbilo. Místy to je teda trošku utahané, ale to je jen malá výtka. Nakonec těch slabších 5* fakt dám. EDIT: Tak nakonec to měním ze slabých 5* na čistých 5*. Fakt je to skvělý film. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) You're innocent when you dream. Tenhle film obdivuji zejména z dramaturgického hlediska. Také jsem zpozorovala, že když byla při promítání závěrečné vánoční povídky místnost naplněna asi dvěma desítkami Američanů, dvěma Češkami a jedním stařičkým pánem ze Skotska, tak pouze dvě Češky a pán ze Skotska plakali jako želvy. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Smoke" je klubovkou o malé trafice, kde se potkají obyčejní lidé neobyčejných osudů, aby rozpletly dál svůj životní příběh. Film je plný hledání sebe sama, plný každodenního stereotipu a se špetkou životní filosofie. Autorsky i herecky vynikající balada na život je protkána nezapomenutelnými scénami s krásnou hudbou. Například vyprávění "Vánočního příběhu" Harvey Keitelem je ukázkou herectví a kameramanství. Pro mě osobně plný filmový zážitek. 100% = 5/5 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nijak vyjímečné americké drama, které se spíž blíží nezávislé vlně, ale občas se tam ten Hollywood projeví. Film je postaven především na kvalitních hereckých výkonech a příbězích jednotlivých postav. Svou obyčejností působí přirozeně, ale tentokrát ve mě nevzbudil výrazné emoce. Nejspíš jsem na americké "povídkové" filmy hluchý a jejich problémy mi nejsou blízké. Proto se u mě dostal film těsně pod 4 hvězdy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • „Brooklyn Cigar Co.“, obchod Auggieho (Harvey Keitel) na rohu 16. ulice a Prospect Park West v Brooklynu, ve skutečnosti neexistuje. Filmaři předělali poštu na obchod s cigaretami. Obchod můžeme vidět i v pokračování filmu s názvem Vztek (1995). (sator)
  • Auggie (Harvey Keitel) má svůj nelegální kšeft postaven na tom, že v té době bylo v USA embargo na vše kubánské, tedy i na doutníky, po kterých byla velká sháňka. (sator)

Reklama

Reklama