Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komunistický agent, který se zdárně uchytil u troubovitě důvěřivých amerických tajných služeb, to přesto nemá snadné, hrozí mu odhalení, ale přesto zachraňuje českého vědce, kterého chtěli zlí imperialisté unést. Prý to měl být psychologický portrét rozvědčíka, vystaveného silným stresům, ale přesto přesvědčeného o své pravdě... Dnes z toho všeho zůstala nezamýšlená parodie s mnoha dobrými herci, kteří se v takové zhůvěřilosti uvolili účinkovat. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

KD8MRK

KD8MRK (hodnocení, recenze)

redfoxik: :o) Amici meli prachy, a dobre platili. Nemeli problem ziskat pro praci klohokoliv. Cesi meli v 70.letech v zap.Berline 2 lidi ale nemecka STASI (MfS) tam mela silnou zakladnu a spolupracovala primo s KGB (sovetskou rozvedkou). 
Predchudce KGB byla SVR. Dnesni ruska GRU ma 6x vic pracovniku nez mela KGB. Dnes ma silne zastoupeni i v Libanonu (Syrie). GRU disponuje specialnimi oddily pro prime akce ( pripravene k nasazeni i v USA). Vi se o nich.

KD8MRK

KD8MRK (hodnocení, recenze)

Jako primy ucastnik mnoha akci i teto v Istanbulu mohu prohlasit, ze tento film je spis pohadkou, nicmene se daji rozpoznat rysy z kterych nekolika akci film cerpal.  Prace lidi pracujici v ruznych rozvedkach neni az tak vzrusujici, ba ani napinava a kazdy ma svoji cenu dokud neni "proflaknuty".  Navzajem se agenti vubec neznaji (pokud neni kontakt vynucen aspon jednou stranou). Mnoho zemi spolupracuje v oboru navzajem v nekterych akcich, ale zadna  strana pred ruhou, neodhaluje sve "spicky". Ceskoslovenska rozvedka mela pomerne slibne zastoupeni jen v Libyi, Kuvajtu, Iraku, a vyuzivala Kuby jako prostrednika pri zachrannych akcich svych a sovetskych agentu v USA. Jeji prace vyuzivali i jine rozvedky vcetne NDR. Ja osobne nepracoval nikdy pro zadnou komunistickou zemi a byl jsem cinny do r.1988. Moje prace skoncila.Dnes si uz jen uzivam duchodu ve Spojenych Statech. Do duchodu jsem odesel jako dusevne - nervove oddelany clovek ve veku 42 let.
Ve filmu hral ulohu zakladny koncern TANAS, v Cechach zacinali rusove (GRU) s  podnikem Alternativa Praha s.r.o (dnes uz neexistujici).

redfoxik

redfoxik (hodnocení, recenze)

Agenti CIA jsou lehce neschopní, zatímco čs. agenti špičky. No, tenkrát to snad šlo brát vážně.

renekem

renekem (hodnocení, recenze)

Celkově ne příliš silný, film, avšak se skvělým hereckým výkonem Eduarda Cupáka, kvůli kterému se oplatí film vidět.

Reklama

Reklama