Reklama

Reklama

Samuraj Gonza

  • Japonsko Yari no gonza (více)

Obsahy(1)

V Samuraji Gonzovi navázal Masahiro Šinoda přímo na svůj film ze 60. let Dvojí sebevražda. Opět zvolil literární předlohu Monzaemona Čikamacua, jenž patřil k předním autorům loutkového divadla bunraku. Příběh je zasazen do jeho současnosti (první polovina 18. století) a vypráví o tragické lásce dvou milenců, kteří podle zvykového práva musí zahynout rukou podvedeného manžela – samurajského mistra Ičinošina. Šinodův film odráží strukturu dramatu, zachovává jeho dialogy a pečlivě rekonstruuje jednotlivé historické reálie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Repulsion 

všechny recenze uživatele

Je to dost zvláštní film. Jednotlivé postavy nejdřív sledují každý svůj vlastní sobecký cíl: Gonza touží po povýšení, Išinočinova manželka v něm vidí výhodnou partii pro svou dceru (i když ve skutečnosti si na něj možná myslí sama), Gonzův rival hledá způsoby, jak nad oblíbeným Gonzou vyzrát. V určitém okamžiku však tyto sobecké iniciativy dostanou všechny do vleku událostí, které skončí pro všechny zúčastněné tragicky. Kromě výše uvedených sobeckých pohnutek na tom mají podíl i bigotní tradice a zvyklosti tehdejší japonské společnosti. Jinak ve filmu se především pije čaj. Pouze v přestávkách mezi pitím čaje se něco děje. Ale i to pití čaje tam má svůj význam. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Samuraj Gonza, taký bol distribučný názov tohto historického filmu, odohrávajúci sa v prvej polovici osemnásteho storočia. V období dlhého mieru tokugawského šogunátu sa pred nami rozvíja nešťastný príbeh mladého muža obvineného z cudzoložstva s učiteľovou manželkou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poslabšie, pridlhé a velakrát aj nudné. Aj ked sú osudy protagonistov zahrané dobre, film dopláca na slabý a nezáživný scenár. Súboje nečakajte, bude iba jeden, aj to až na absolutný záver. Hodnotenie: 55% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tehle film jsem jako asi destetiletej parchant viděl v letňáku. Od tý doby ho mám nějak zvláštně v sobě, hřeje, hodně hřeje a mám chuť si ho šlehnout znovu. Jenže se trošku bojim. Bojím, aby se ten dokonalej meč co mě tehdy protnul, léty poněkud neztupil.. ()

Reklama

Reklama