Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie přemluvil svého přítele Herba, aby si spolu vyjeli na luxusní jachtě. Dokonce mu ten zadlužený notorický sázkař věnoval lodní lístek, který ho stál snad celé jmění. Zapomněl mu ale prozradit pár maličkosti. Jejich kajuty jsou hluboko v podpalubí, rozměry připomnají spíš pokojík pro panenky a na ten lístek zdrama si budou muset v průběhu plavby vydělat jako taneční instruktoři. Jejich šéf se až příliš podobá strašlivé noční můře a Charlie tančí jako kus špalku. Heslo dne ale zní: Ulov si nějákou hodně prachatou bábu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Věčně ukecaný a vychytralý Walter Matthau a k tomu jako protiklad rozvážnější Jack Lemmon. Viděno mnohokrát, ale opět se jim daří. Ne, že bych se válel smíchy, ale je to zábavné, fajn, zajímavé a občas se nějaký fór hodně povede. I v těch jejich letech je tu snad každá scéna přirozená a v pohodě. No a když se objeví šedesátiletá Dyan Cannon, je se i na co dívat (samozřejmě, na asi většně míst, díky šikovnosti plastických chirurgů). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Genialne duo v nadpriemernom filme, kde sice nemaju tolko prilezitosti ako za mlada predviest svoj davny vysoky standard, ale nastastie niekolko prilezitosti sa predsa len najde a vysledkom je komedia, ktora potesi vsetkych fandov tejto legendarnej dvojice. Hlavne špičkovanie medzi Matthauom a sefom intruktorov (Spinerom) stoji za to. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to nemá na nejlepší filmy dvoky Matthau/Lemmon, alepřesto mě oba pánové v téhle nenáročné komedii dokázali na sto minut přenést na palubu luxusní lodi a solidně mě zrelaxovat. Matthau v 77 a Lemmon ve 72 letech zažívají milostná dobrodružství a diváka u té podívané trapnost nefackuje. Co mě ale úplné porazilo, byl věk Dyan Cannon - 60, kdo viděl film, neuvěří. Lod je krásná, film je ozářený sluncem, protože lod projíždí kolem pořeží Mexika (Chichenitza, Tulum) a vtipů bylo dost. "Tohle je má třiadvácatá plavba,madam. Někdy dělám i exhibice." ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Film, který je živým důkazem pojmu solidní průměr. A zároveň další film s nevyužitým potenciálem. Ono by totiž vůbec nebylo špatné vyslat tuhle dvojku na moře, kdyby byl Walter zase poťouchal Jacka k nepravostem jako v Beanem zmiňovaném Štístku a vznikla z toho komedie o sňatkových podvodnících. Nestalo se a sám se divím, že mě zaujala víc zápletka věnovaná Lemmonovi, než ta s Matthauem. No ale i tak se tu vyskytují dobré vtipy. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to dobrá oddechovka na víkendové odpoledne, mám rád ty dva staříky a jejich humor. Tady se zvlášť vyřádil Walter Mathau. Ale musím uznat, že ty tři hvězdičky by mohly stačit. I když musím na druhou stranu také připustit, že rozumím tomu, když někdo dá čtyři. Záleží to na náladě. Někdy se film do ní trefí víc, někdy méně. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Edward Mulhare (Cullen Carswell) zomrel krátko po dokončení prác na filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama