Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově o něco překombinovanější, ale zase semknutější pokračování zamířilo více k policejnímu dobrodružství a méně ke groteskové komedii (kterou zastupovala snad jen brilantní schovávací "škatulata" v apartmánu roztomilé Maggie Cheung a bandička tupých pirátů). Jinak se jednalo o veskrze klasickou "chanovku" s neustálým přísunem jedinečných kaskadérských bitek, využívajících vše v okolí (legendární rozkousání pálivých papriček). Pro mě lepší než jednička. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se může zdát, že osnova příběhu je přece jenom o něco chatrnější a zamotanější nežli u prvního "Projektu A“, ale když se nenecháte odradit, všechny dějové odbočky do sebe docela dobře zapadnou. Kromě toho vás opět čeká nadstandardní mix akce a humoru - a o nic jiného v podstatě neběží. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z Jackieho kvalitních filmů. Oproti prvnímu dílu ubyl Sammo Hung a je to poznat hlavně na režisérské židli, protože Sammo Hung je velice kvalitní choreograf soubojů. Kdežto Jackie se vždy dost zaměřuje na všelijaké taškařice, schovávačky apod. Jackie si přibalil i své 2 kolegyně (Rosamund Kwan z Božské relikvie a Maggie Cheung z Police Story). Resumé: Oproti 1. dílu ubylo soubojů, nejsou tak výživné a dlouhé. Jackie taky časteji dostává na budku. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je dvojka zcela rovnocenná prvnímu dílu. Příběh je opět prostinký, navíc místy nepřehledný, neboť postavy a jejich postavení v ději se trochu pletou, ale o nic takového zde nejde. Celý film je koncipován jako příležitost vytvořit pro Jackieho Chana terén k neuvěřitelným ekvilibristikám akrobatického umění, k bojovým scénám a ke stále přítomnému humoru. Celý štáb se při natáčení zřejmě sám bavil a dokázal to přenést i na diváka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani druhé pokračování mě nijak zásadně nedostalo, ale musím říct, že jsem se místy docela bavil. Když se na Jackieho Chana koukáte, je jeho herectví prostě nakažlivé a on vás dokáže strhnout. Je neskutečně živelný, lítá jako míč, je výborný. Jenže ani tentokrát mě prostředí nějak zásadně nenadchlo a já jsem si film prostě nedokázal naplno užít. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, v níž Yesana (Maggie Cheung) postupně v bytě schovává pět osob, které k ní přijdou, aniž by o sobě věděli, byla inspirována snímkem Noc v opeře (1935). (Rominator)
  • Chilli papričky, které Jackie Chan (Dragon Mao) žvýká a posléze vyplivne do očí protivníků, byly pravé. Původně měly být použity falešné, nepodařilo se je ale na natáčení sehnat včas. (Raztubyl)
  • Seržant na strážnici má stejnou uniformu jako Dragon Mao (Jackie Chan) z minulého dílu, také číslo 213. (Tsukikage)

Reklama

Reklama