Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje mě překvapilo množství komentářů od mnou sledovaných lidí, vypadá to na poměrně známý film, ač já se k němu dostal až nyní (asi k tomu lidi táhl hvězdný tým hereček). Mnozí to tu srovnávají s Přeletem, jenže ten je o několik řádů výš, ač sdílí některé vlastnosti s G,I. Dobově je to zasazeno dobře, čiší z toho ta atmosféra, leč většinou hérečky zůstávají v neměnném ústavu a nebýt pár pohledů z okna, prostřihů, či montáže "tak nám uběhl rok, tady jsou některé důležité záběry", tak si ani nevšimneme, že ten rok skutečně uběhl. Příběh jako takový mi přijde postavený na hlavu, neboť jak tu někdo napsal, pokud se za obyčejnou mírnou existencionální krizi budou zavírat lidi do ústavů, to tam brzo budem všichni. Winoně to její "narušení" nevěřím, souhlasil jsem s Whoopi, když po ní vyjela v té koupelně, co si o ní myslí... Angelinu defaultně rád nemám, ale tady se evidentně snaží, zasloužila by pochvalu. Bohužel jí scénáristé občas házejí berličky ve stylu, jak ji Winona rozbije jedinou (!) větou o tom, jak už je mrtvá. Do třetice bych zmínil roztomilou (a podruhé mrtvou) Brittany Murphy. Takový smíchaný Přelet, Prozac Nation a trošku asi i Requiemu pro Panenku. Pořádně vyleštěný průměr. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mangold jeste nebyl ve vrcholny forme a bohuzel si uplne stoprocentne neporadil se scenarem, kterej mu misty trochu podkopava nohy. Prvni pulka je perfektni, hlavni hrdinka se seznamuje s blazincem a osazenstvem a nastesti to Prelet pripomina jen mistem deje a postavou Angeliny, ktera taky dela bordel. Jinak se dej vyvyji vcelku odlisne, coz je dobre, protoze srovnani s Preletem by to fakt nesneslo. V prvni pulce jsou navic perfektni flashbacky, ktery se skvele prolinaj s dejem a proste to jako celek skvele funguje. Bohuzel pak pride druha polovina a filmu pomalu, ale jiste zacne dochazet dech, protoze uz tu neni tak nak moc co vypravet, nedeje se nic moc novyho a film uz jen tak doklopytava k finale, navic je misty docela predvidatelnej a ke konci uz nudi. Bud to chtelo doladit scenar nebo o pul hodinky zkratit. Nicmene film drzi nad vodou vykony hercu a to vicemene vsech, osazenstvo blazince se povedlo a osetrovatele taky. No a pak tu jsou dve hlavni herecky, pricemz me vic zaujala Winona, ktera hraje fakt perfektne a oskara bych dal spis ji. Tim nechci rict, ze by Angelina hrala spatne, taky hraje skvele, navic pohubla a s kruhama pod ocima, ale proste mi nepride, ze kdyz vezmu jeji lepsi vykony z jinejch filmu a porovnam to s timhle, ze by hrala zas o tak moc lip a proste na me furt pusobila jak Angelina a ne jako postava, kterou hraje. Nicmene stejne se jedna o docela slusny drama, ktery za skouknuti stoji. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Docela působivý film, kde vynikají skvělé herecké výkony nejen Angeliny Jolie, ale především Winony Ryder. Bohužel mi přišlo, že různé vedlejší dějové zápletky byly razantně zkráceny, což je docela škoda (původně měl film přes 3 hodiny, režisér jej poté přestříhal) například u vztahu ošetřovatele a Susie. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní film s velmi kvalitním hereckým obsazením, který mě chytl za srdce.. Podle mě je to příběh dívky, které myšlení není nijak výrazně odlišné od myšlení jejích vrstevníků.. Ona prostě jen zašla dál než ostatní.. Ani na chvíli jsem ji nedokázala brát jako nějak narušenou.. Celý děj byl zajímavý a bavily mě ty myšlenky, které se Susanně honily hlavou.. I ten závěr byl vynikající.. Divák už si říká "Teď už se nemůže nic stát, všechno je to za námi..". A najednou otevře oči a děj se zase rozjede.. SUPER! :)) Jsem ráda, že jsem Winoně konečně přišla na chuť.. Byla úplně jiná než ta milá slečinka ze Střihorukého Edwarda a trošku mi připomínala tu malou a temnou (?) holku z Beetlejuice.. Bohužel (nebo bohudík?) ji ale až na několik málo scén zcela zastínila Angelina Jolie.. Krásná, zlá a dokonale šílená.. Oscar byl opravdu na místě, to je bez debat :)) No a Brittany Murphy byla taky skvělá! A kdo mě překvapil byl Jared Leto.. Jednak jsem si jeho jména před začátkem filmu vůbec nevšimla a navíc byl tak zarostlý, že jsem si na první pohled říkala jen "Toho od někud znám!" :D Závěrem: Film je to skvělý! :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Opakovačka po rokoch rozhodne bavila, i keď množstvo rečí buď z úst hlavnej predstaviteľky, alebo ostatných dievčat sa trochu míňajú účinku hĺbkového ponoru do myslí postáv. Niektoré Susannine reakcie som vzhľadom na priebeh deja nepochopil naplno, mnohé sa však dá vyčítať skrátka jej povahe, kedy si ani divák nie je úplne istý, či to má, alebo nemá v hlave v poriadku a nakoľko. Smotanu zlízla najmä Angelina, ale výkony Winony, Cley ani Brittany mi nepripadali o nič slabšie. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Daisy Randonová (Brittany Murphy) trpí mimo bulimie i OCD, Obsedantně kompulzivní poruchou. Člověk, který touto nemocí trpí, má pravidelné obcese, které ovládají mysl, má sklony k sebepožkozování a trpí neustálým strachem, že někomu ublíží. (Nancy...)
  • „S břitvou to bolí, řeky jsou špinavé, jed tě potřísní a prášky tě ochromí. Zbraně jsou nezákonné, oprátka může povolit, plyn smrdí, taky můžeš zůstat žít,“ je úryvek z básně Dorothy Parker zvané Resume. (HellFire)

Reklama

Reklama