Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Předloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pokud práci Ryana Murphy sleduji již 15let, je snadné ho vidět na první pohled :) Ale to není myšleno vůbec ve špatném :) Miluji, když tam obsazuje opakovaně stejné herce a pohled na Wittrocka mě snad nikdy neomrzí ;) Seriál je skvělý :) Je rychlý, zároveň v důležitých místech pomalý, drzý, násilný, nepříjemný a hodně Murphyovský - nechcete to prostě zažít ;) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jméno Ryana Murphyho sice leccos napovídalo,ale i přesto jsem od Ratched čekal víc než jen kombinaci AHS a hyperbarevného a trochu kýčovitého Hollywoodu.Ratched samotná je tu pak pro mě poměrně těžko uchopitelná a ačkoliv je to od začátku záporná postava,která v pohodě manipuluje a vraždí,jsou tu pasáže kdy je najednou chápavá a citlivá a mě osobně bylo záhadou proč bych měl fandit někomu z koho se stane "ta" z Přeletu.Všechno je pak doplněno spoustou tu méně,tu více bizarních postaviček,které jako by vypadli z již zmiňovaného AHS.Každopádně,přes všechny mínusy a nenaplněná očekávání má celá tahle série zvláštní kouzlo kvůli kterému mě bavilo to celé sledovat a nenudil sem se,takže až bude druhá série,dám si jí rád...70% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

On to nebyl vůbec špatnej nápad stvořit pro Ratchedovou seriál. Škoda toho zpracování. Na oko možná působí líbivě(barvičky, nóbl psychiatrie). Na druhou stranu je to v mnoha epizodách zbytečně ukecaný. Rozhodně jsem to čekal svižnější, drsnější a krvavější. Tak trošku tomu chyběly koule. Kouknout se na to určitě dá a nejspíš půjdu i do druhé série ale moje očekávání to tak úplně neuspokojilo. Lepší 3 hvězdy. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych netušil, že někdy může vyjít prequel k českému filmu od Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem. Tohle by si diváci aspoň ze zajímavosti neměli nechat ujít. Dopadlo to vcelku fajn. Není to žádný zázrak, ale určitě to neurazí. Má to skvělou hororovou atmosféru, až jsem to nečekal. Pomáhá tomu hodně hudba, která mi připomíná přesně ty staré černobílé horory z padesátých let. Aby toho nebylo málo, tak se ještě občas objeví dramatické zbarvení celého obrazu, že v nějaké scénce se celá místnost zazelená nebo začervená. Za mě to vypadá super. Herečka Sarah Paulson mi vůbec nevadila, jsem na ní zvyklý z AHS, takže hodně v pohodě. Když se dostanu k samotným léčitelským praktikám, tak ty jsou taky pěkně provedený. Nejvíc se mi líbila ukázka lobotomie, to bylo skvělé. Nebo léčení z homosexuality, to předváděli taky zajímavě. Akorát jak známe Netflix, opět si ty sexuální orientace udělal bohužel podle svého. První polovina série mě bavila nejvíc. Potom to začalo být trochu nudné a natahované, ale zase na druhou stranu ty zvraty v druhé polovině byly super. Spíš mě nakonec trochu zklamala samotná Ratched, že nebyla taková mrcha. Poslední věcí, co bych podotknul je, že jestli čekáte nějaké postřehy na Formanův film, tak na něj určitě zapomeňte, aspoň prozatím. Má to v plánu víc sérií, takže v budoucnu se snad na nějaké ty návaznosti dočkáme. 75/100 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ratchedovou nelze srovnávat s Přeletem nad kukaččím hnízdem, protože jde jak o jiný formát (seriál vs. film), tak i dobu vzniku (v tomto případě jde multi-kulti obsazení ruku v ruce s Ryanem Murphym coby jedním z předních tvůrců seriálu). Tak trochu jsem očekával variaci na AHS: Asylum, což byla pro mě osobně nejlepší série (kterou jsem ze seriálu viděl), nicméně Ratchedová se i přes nejeden mord držela celkem na uzdě. Největším kamenem úrazu byl pro mě casting a vykreslení postav, kde se v několika případech sešel jak nesympatický představitel, tak i jím ztvárněná postava (Briones/Hanover, Tolleson/Wittrock). Uvítal jsem ale menší či větší roličky pro Harriet Sansom Harris (démonické Felicii ze Zoufalek není nikdy dost) a Sharon Stone. Sarah Paulson byla coby Mildred Ratched fajn, avšak "Lana Banana" jí sedla více, a spíše než její současná dějová linie mě příběhově více oslovilo rozkrývání její minulosti. Závěr první série nenechal vrátka, nýbrž doslova vrata pro další epizody, takže jsem zvědavý, jakým směrem se bude příběh Ratchedové vyvíjet (vznikne-li tedy doopravdu další série). ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • V záverečnej scéne Edmund (Finn Wittrock) priláka pozornosť svojej sestry Mildred (Sarah Paulson) prostredníctvom článku v novinách, ktorý sa týka vraždy niekoľkých zdravotných sestier – ide o odkaz na vraždy spáchané Richardom Speckom. (Richard Benjamin Speck bol americký masový vrah, ktorý jedného v noci systematicky znásilňoval a v noci 13. júla do skorých ranných hodín 14. júla 1966 mučil a vraždil osem študentských sestier z komunitnej nemocnice v južnom Chicagu.) (Kreminka)

Reklama

Reklama