Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Předloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno už kdysi dávno v období premiéry, kdy zde vzniklo rozdělení na série, jelikož se dle sledovanosti očekávalo navázání. Až nedávno byl seroš nadobro ukončen, dělení na řady logicky zmizelo, takže musím hodnotit znovu. Na kult filmu, z něhož Ratchedová vychází, se tenhle příběh nechytá, já jsem ovšem velkým fanouškem trpkých dramat z děsivého prostředí léčeben a to mi tahle (dnes už) minisérie doručila na poli všech 8 epizod. [viděno na Netflixu] ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

nic moc..jediny co je dobry je hudebni motiv co pripomina ten z cape of fear... sarah paulson je dobra cubka a pekne si to tam rozdava a hraje na vsechny strany..sharon stone zestarla a je vysoka jako kreten...a to je asi tak vse..hezka stylizace, par dilu nabitych ale pak prumer a bida...znovu bych to uz nedal, a nvm co cekat od 2ky - jako vim, ale nechci asi.. :( ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku se Ratched tváří jako mix Psycha a Osvícení, aby se pak převlékla do hávu z Mlčení jehňátek a poklonila Bonnie a Clydeovi, jenže nakonec skončí pomalu jako Carol Todda Haynese. Vymazlené a do detailu vykreslené omalovánky, které jsou ale na míle vzdálené od syrové nálady a atmosféry Přeletu nad kukaččím hnízdem. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Trailer mě navnadil na sadistickou, děsivou podívanou typu American Horror Story: Asylum, ale konečné vyznění seriálu je úplně jiné. Sestra Ratchedová měla být zlá, masochistická mrcha, ale nakonec je to malá chudinka. Ze začátku to vypadalo dobře, protože Ratchedová tahala za nitky, manipulovala s lidma a dosáhla tak svého šíleného plánu, zatímco vlastně všichni kolem ní - doktor a vrchní sestra - byly ta necitelná zvířata, která mučí lidi a myslí si, že jim tím pomáhájí. Za mě velké zklamání, které vyzdvihuje jen postava Dr. Hanovera (úžasný Jon Jon Briones) a Sarah Paulson, ta tu je jen proto, že je oblíbenec Ryana Murphyho.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Áno, je to extrémne pomalé. Áno, je to netradične, priam prehnane farebné. Lenže to je účelový faktor kombinácie vizáže (vonkajšku) a samotného obsahu (vnútra), kedy psychológia postáv, tých chorých, je doslova ukážkovo odprezentovaná tak, aby vytvorila tu správnu, podivnú atmosféru. Vždy ma fascinovala ľudská myseľ, takže Ja osobne som veľmi spokojný. Každopádne, chápem diváka, ktorý sa v tom “nenašiel”. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • V záverečnej scéne Edmund (Finn Wittrock) priláka pozornosť svojej sestry Mildred (Sarah Paulson) prostredníctvom článku v novinách, ktorý sa týka vraždy niekoľkých zdravotných sestier – ide o odkaz na vraždy spáchané Richardom Speckom. (Richard Benjamin Speck bol americký masový vrah, ktorý jedného v noci systematicky znásilňoval a v noci 13. júla do skorých ranných hodín 14. júla 1966 mučil a vraždil osem študentských sestier z komunitnej nemocnice v južnom Chicagu.) (Kreminka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno