Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jak si nědo mohl tak zničit život? Vždyť na začátku to vypadalo tak dokonale. Sem tam to bylo trochu drsný, ale dalo se to zvládnout. Zboží šlo a na odbyt a obchod kvetl. Proč ho přátelé zradili? Pro peníze? Byl to obchod, nic víc? Životní příběh George Junga je poutavý a s blížícím se koncem opravdu smutný. Kontrast bohatství a chudoby je, jak už to u podobných filmů bývá, vyveden perfektně. Navíc Johnny Depp v hlavní roli byl jako vždy skvělý. Zase na sebe strhl většinu pozornosti. Obtloustlého ve světlemodré šusťákovce jsem ho zatím nikde jinde neviděl. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poutavě natočený příběh drogového krále, kterého si ve velkém stylu střihnul Johnny Depp, mě bavil od první do poslední minuty. Hlavní důvod? Přibližně každých deset minut nastane dějový zvrat, který má tendenci vyrazit dech. Snaha o autentičnost prostředí je patrná, viz. skvělé kostýmy nebo scény v Kolumbii. Penélope Cruz mě nebere ani jako herečka ani jako žena, ale semetryku zahrálá skvěle. Když už nic jiného, tak je skvělý sledovat vývoj Johnnyho hypísáckýho účesu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

George Jung je jako filmová postava dokonalý antihrdina. Idiot z principu, co se týče jeho rodiny, jeho dcery zvlášť. Absolutní borec ohledně byznysu a z hlediska lidského odvážný, čestný, kamarádský, naivní, osamělý, paranoidní a nakonec asociální jedinec. Těžce asociální, protože vlastně profituje z prodeje drog. Z filmu pak máte pocit, že sice drogy jsou špatné, ale život chlápka, co na tom trhl majlant je celkem dobrodružná show lemovaná blahobytem i strastí. V momentě, kdy na scénu ležérně vtrhne sám Pablo Escobar, ikona jihoamerického trhu s kokainem, boss, který má na svědomí nejeden život, dostává film skutečné grády. Je to i přes kontroverznost tématu skutečně napínavá podívaná a film se tak stává pro mnohé jedním z těch nej, které kdy viděli. Jistým faktorem líbivosti se nejspíš stává, v jaké etapě života to člověk zhlédne. Jestli v době, kdy experimentuje a koketuje tak s lecjakou látkou posílajíc nejednu mysl kamsi do výšin nechápavého spektra barev a výjevů nebo v době, kdy právě doexperimentoval a v závislosti na rodině a své dceři zvlášť, zastává k této problematice postoj spíše negativní. Nic ale nemění fakt na tom, že partička herců předvedla strhující výkony a to je jen špička ledovce. Z filmového hlediska nyní můžeme pět jen samou chválu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • George Jung (Johnny Depp) a Carlos Lehder, ktorý sa vo filme volá Diego Delgado (Jordi Mollà), boli zodpovední za zaplavenie USA kokaínom 85% vlastného podielu z celkového množstva tejto drogy prepašovanej do Spojených štátov od konca 70-tych do začiatku 80-tych rokov. (Raccoon.city)
  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama