Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

  • USA Imaginary (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Žena s malou dcerkou se vrací do domu, kde vyrůstala. Jako malá tu měla svého imaginárního kamaráda, kterého si vymyslela pro dlouhou chvíli. Teď zjišťuje, že její kamarád není až tak vymyšlený a navíc je hodně naštvaný, že ho kdysi opustila. (Bontonfilm)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (47)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že u hororu se nedá vždy spolehnout na hodnocení. Jeden tábor fanoušků bude pokaždé nespokojen. Kdo očekává krvák a nebo psychologický thriller by zde asi neměl ztrácet čas, ale pro mě to byl vcelku fajn originální a strašidelný horor u něhož. Ten si drží solidní atmosféru a zajímavý děj až to parádního finále. To mne odrovnalo až při něm mrazí. 68% PS: Asi jediný problém jsem měl s dětskými herci. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tento rok je hororov málo a aj z tohto mála väčšina nestojí za veľa. Imaginary je ďalší prešľap Blumhouseu, ktorý po Five Nights at Freddy, Megan, či Night Swim pokračuje v trende úpadku kvality. Najväčší problém Imaginary je vyčerpanosť námetu imaginárneho kamaráta (ktorý nakoniec nie je až taký imaginárny a začne rodine robiť problémy). Na túto tému som videl už viacero hororov a aj napriek tomu, že tvorcovia dali do filmu dva dejové twisty, z ktorých jeden je čitateľný viac a druhý menej (medveď), nič to v konečnom dôsledku nemení na tom, že vieme ako to dopadne od prvej minúty. Skúsenejší diváci tiež postrehnú, že istými prvakmi navyše tvorcovia vykrádajú známejšie kúsky ako Poltergeist, Insidious, či Nočná mora v Elm Street. Druhý hlavný problém tkvie v tom, že atmosféra nefunguje a film nedokáže vyvolať strach. Ľakačiek je málo a tvorcovia sa o ne ani moc nepokúšajú, bubák nevyzerá zle, ale ukazuje sa príliš často. Aj lacnejšie filmy, ktoré to nedotiahli do kina ako napr. riccims spomínané Z alebo Come play boli hororovo omnoho funkčnejšie než Imaginary, čo je pre mňa trochu prekvapivé. Natočené je to po technickej stránke rutinne a vyložene pochváliť sa dá len výkon ústredného dievčatka, ktoré  zahralo svoju rolu presvedčivo. Inak nuda a ďalší veľmi vlažný horor, snáď sa Blumhouse do budúcna prebudí... 30% ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Imaginary si požičiava odvšadiaľ, snové sekvencie z A Nightmare on Elm Street, druhý svet s názvom Never Ever z Insidious, niečo málo z Poltergeist, prípadne námet s imaginármymi priateľmi detí z menej známych Z alebo Come Play. Táto bezbrehá neoriginálnosť by vôbec nevadila, keby to avšak netočil snáď najhorší súčasný mainstreamový hororový režisér Jeff Wadlow, ktorý má za sebou iba absolútne podpriemerné kúsky ako Truth or Dare alebo Fantasy Island. A pri Imaginary v sebe zázračne nenašiel čoby len kúsok talentu, takže sa opäť jedná o horor, ktorý okrem vykrádania ostatných nič iné nevie. Je to len celé absolútne hororovo nefunkčné, s pribúdajúcimi minútami čoraz hlúpejšie a ešte to z nejakého dôvodu musí mať oproti iným podobným snímkom (Z, Come Play) namiesto 80 minút otravných 104 minút. Vo výsledku tak horor, ktorý by ledva postrašil šesť ročné deti a podpriemer vo všetkých ohľadoch, či už námet, herecké výkony, kamera, efekty, réžia atď. CELKOVO: 4/10 ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další horor co nemá vlastně nic. Nápad není úplně k zahození, jenže film má přes 100 minut a ono se něco málo začne dít v 70té minutě? Tohle jsou horory, co jdou do kin? Žádná atmosféra, není tam cítit strach, napětí a vlastně tam není ani skoro žádné úmrtí či násilí. Co to sakra je? Proč? Je to dost smutný a tyhle filmy by se měly kinu vyhnout a nebo nejlépe netočit. 35% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Cením si toho, že Blumhouse zkouší různé žánry hororů, ale takhle ne. Tohle je taková kopírka Insidiousů (démoni co jsou v našem světě  a chtějí do svého přivést oběti) a Poltergeistů (holka co se ztratí a rodiče ji jdou hledat do imaginárního světa). Holka měla kdysi imaginárního kamaráda ten jí slíbil , že ji dovede do imaginárního světa ona tam šla pak zjistila, že je zlý a chtěla pryč otec tam šel za ní a oba z tama odešly (film nevysvětlí jak) akorát mu z toho hráblo. Na tohle zapomenula a přestěhovala se pak si našla chlapa  a rozhodla se vrátit do toho domu a tam na toho imaginárního kamaráda narazila pro změnu dcera jejího přítele. Bohužel je to nefunkční a lekačky pokud jste viděli několik duchařských hororů tak se nemáte čeho bát. Zemře tam jen jedna postava a to ještě na konci a takovým stylem, že ji zabijou mimo záběr kdy ji vtáhnou do místnosti  je pěkné , že medvídek umí několik forem , ale k čemu to je, když je neschopný. Jsou zde va  zajímavé zvraty co měly potenciál a dal bych za ně více hvězd, ale ani jeden se nesplní bohužel.    Jinak film na , který kouká ta její druhá dcera s tím sousedem je Zombie (TV film) (2018)  40 procent ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • The Hollywood Reporter uviedol, že film má zaujímavú psychologickú hĺbku, ale nakoniec podľahne hlúpostiam, ktoré sužujú toľko nedávnych hororových snáh (napr. vrah v Night Swim). Pochválil však DeWandu Wise za herecký výkon. (Arsenal83)
  • Los Angeles Times kritizoval režiséra Wadlowa za "hroznú prácu s hercami" a že "dokonca dokáže spôsobiť, že aj nepohyblivé plyšové zviera pôsobí ako zle odrežírované". (Arsenal83)

Reklama

Reklama