Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

  • USA Imaginary (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Žena s malou dcerkou se vrací do domu, kde vyrůstala. Jako malá tu měla svého imaginárního kamaráda, kterého si vymyslela pro dlouhou chvíli. Teď zjišťuje, že její kamarád není až tak vymyšlený a navíc je hodně naštvaný, že ho kdysi opustila. (Bontonfilm)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (47)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Motiv imaginárního dětského přítele není v hororu nic nového, ale co taky je, že? /plně špatný nebyl nápad s tím, koho ona entita ve skutečnosti chce. Nejlepší byl úvod s pavoukem, který se už pak jen mihnul, což byla škoda. Dobrá je rovněž poslední čtvrtina, kdy se vše propadne do království Freddyho. Jenže mezitím je spousta nudné vaty! Když se na chvilku objeví napětí a zdá se, že zlo řádně udeří, utopí se vše v civilu a žvanění. Sklep je klišé jako prase, ale OK, sklepy mám rád, když už není po ruce hrad nebo prastarý dům. Sestříhat na hodinu, mohl by z toho být alespoň průměrný horor. Chvílemi, tedy spíše častěji, se mi zdálo, že stopáž je tříhodinová a snad nikdy nepřijde konec. Slušný vizuál, dobrá hudba, chválím absenci lekaček a za již zmiňovaný začátek a konec dávám dvě*. p.s. žena s malou dcerkou? Bonton ani neví, jaký film distribuuje... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Imaginary si požičiava odvšadiaľ, snové sekvencie z A Nightmare on Elm Street, druhý svet s názvom Never Ever z Insidious, niečo málo z Poltergeist, prípadne námet s imaginármymi priateľmi detí z menej známych Z alebo Come Play. Táto bezbrehá neoriginálnosť by vôbec nevadila, keby to avšak netočil snáď najhorší súčasný mainstreamový hororový režisér Jeff Wadlow, ktorý má za sebou iba absolútne podpriemerné kúsky ako Truth or Dare alebo Fantasy Island. A pri Imaginary v sebe zázračne nenašiel čoby len kúsok talentu, takže sa opäť jedná o horor, ktorý okrem vykrádania ostatných nič iné nevie. Je to len celé absolútne hororovo nefunkčné, s pribúdajúcimi minútami čoraz hlúpejšie a ešte to z nejakého dôvodu musí mať oproti iným podobným snímkom (Z, Come Play) namiesto 80 minút otravných 104 minút. Vo výsledku tak horor, ktorý by ledva postrašil šesť ročné deti a podpriemer vo všetkých ohľadoch, či už námet, herecké výkony, kamera, efekty, réžia atď. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po nedávném "Nočním koupání" další, silně mizerný kino horor, který neděsí tím, čím by měl horor děsit ale zpracováním. Neskutečné nudné, bez atmosféry a jakéhokoliv strašení a s neskutečně nesympatickou a otravnou DeWandou Wise, která by po tomhle výkonu, měla okamžitě zmizet z filmového světa a Jeffa Wadlowa, vzít s sebou. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem dlouho mi trvalo než jsem filmu přišel aspoň trochu na chuť. Když už se tak stalo a začal mě aspoň trochu bavit přišel vstup do smyšlenýho světa a vše šlo o5 do kopru. Vrcholem všeho byl obří méďa. To už jsem netrpělivě sledoval časomíru kdy už bude konec. Ten byl na můj vkus ještě zbytečně natahovanej. Spousta scén je navíc natočená po tmě kdy toho není moc vidět. Nevím, možná to někoho baví ale tenhle typ filmů potažmo tohle zpracování není nic pro mě. Lepší 1hvězda ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

To isté čo Z, prípadne Come Play. Vražda je tam "až" jedna, a aj to mimo záber, hlavná detská hrdinka dosť otravná, ale prežil som. Spočiatku prebieha všetko podľa očakávania, v záverečnej tretine sa ocitneme vo fantazmagorickom svete a objavia sa nejakí bubáci, takže konečne to bolo aspoň trochu zaujímavé. Tých imaginárnych kamarátov je však už toľko, že ma prekvapuje, že ich to ešte baví točiť. Typický komerčný priemer pre násťročných, ale popravde som to čakal horšie. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Rodina sa presťahuje do domu na Elm St. v Springwoode, čo je odkaz na franšízu Nočná mora z Elm Street (od r. 1984) a jeho podobnosť s premisou tohto filmu predstava/realita. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie prebehlo v New Orleans od mája do konca júna 2023. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno