Reklama

Reklama

Orion a tma

  • USA Orion and the Dark
Trailer 2

VOD (1)

Malý kluk s velkou představivostí se statečně postaví svým nočním můrám a s novým kámošem, usměvavým obrem Tmou se vydá na nezapomenutelnou cestu nocí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (42)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Libíl se mi začátek, který vykreslil strach úzkostlivého chlapce, nečekané setkání s jeho největší fóbií, jejich postupné sehrávání se, i další postavičky z noční říše. Jenomže, pak se to celé nějak rozdivočelo, začaly se řešit další témata, jakási vzpoura proti Tmě a noci, která však opadla stejně bezmyšlenkovitě, jak vznikla. Motalo se tam toho spoustu a čistý příběh se zakalil zbytečnými zákrutami. SHRNUTÍ: Jak zvládnout fóbii? Skamaraďte se s ní. Bohužel, trochu zmateně. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dreamworks je zvláštní studio dokáže natočit třeba  Shreky, Trolly nebo Kocoury v botách a pak natočí něco tak zbytečného jako je tohle.  Orion je kluk co  se všeho bojí jedna z věcí, kterých se bojí je i tma a ten (není to chyba ztvárňuje ho muž) ho v noci navštíví a ukáže mu jak se ho nebát. Do toho zde máte 5 jeho kámošů co mají taky různé funkce (tam mě nejvíce zaujala ta chobotnice)  a ty tmě pomáhají. Ke konci se rozhodnou to všichni zabalit a tma zmizí a oni ho obnovují do toho se zde mísí budoucí Orion a minulý Orion a  jeho budoucí dcera co se jen tak vrátí do doby kdy neexistovala a nikdo to neřeší na konci i Orion uráží své rodiče , že už jsou staří a dávno mají zemřít (nevím jestli je dobrý nápad dávat to do animáku)   .  Animace připomíná Kapitána Bombarďáka ve filmu (2017)  taky od Dreamworks tuším a film je kombinace V hlavě (2015) a Legendární party (2012). Ocenit lze tak tu chobotnici, postavy tmy a  narážku na animák Spláchnutej (2006). Pokud máte od 10 let dolu tak to oceníte asi více. 40 procent ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh o strachu ze tmy postupně sdílený přes tři generace. Podobně jako newyorkský  židovský intelektuál to zdaleka není tak chytré, jak si to o sobě myslí že je, a navíc otravuje zbytečnou užvaněností a přehlídkou šílených neuróz. Pro děti spíš nevhodné, ale možná by to mohlo potěšit vašeho sentimentálního dědečka. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

I z komentářů tady je zřejmé, že se tohle vůbec nepovedlo a kdekdo si přichází se svým poselstvím, mnohdy úplně odlišným... Tohle není komedie, není to ani dobrodružné a není to pro děti. A vlastně ani pro dospělé. Dovedu si to představit v drsném hávu hraného film jako nějaký psychedelický horor. Akorát nevím jak s tím cestováním v čase. No, tak radši nic. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Milá animovaná pohádka o potýkání se s nejrůznějšími dětskými strachy, v níž hraje prim úzkost ze tmy. V dobrodružné cestě, zaměřené zejména na to nejmenší divácké publikum, zjišťujeme proč je tma pro život každého z nás důležitá, jaké další entity v noci ožívají, a jak můžeme naše obavy překonat. Celovečerní prvotina režiséra Seana Charmatze, který se v minulosti podílel na scénářích k animákům Trollové, Jak vycvičit draka 3 či Lego příběh 2, je silně průměrnou a naplno neuspokojí žádnou diváckou skupinu. Pro jednu bude Orion a tma příliš dětinský, pro další příliš sentimentální a pro ty nejmenší lehce drastický (zaražení mozku do hlavy). Neočekávejte žádnou senzaci, prostě průměrný animák na jedno zhlédnutí, který vám v některých scénách připomene trojlístek animovaných snímků V hlavěMalý princOdvážný malý toaster. Za závěrečný několikagenerační přesah se přikláním ke třetí hvězdě. 🙂 (02.02.2024) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama