Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna v autě krátce po seznámení naprosto vynikající, žádná další už mě ale tak nepobavila. Ty džouky byly jaksi nedotažený. X krát jsem čekal na pointu, která nepřišla buď vůbec, nebo v nějaké úsporné podobě. Na svou dobu to mohl být poměrně odvážnej a progresivní počin, za to to ode mě má body plus. Jinak ale slabší kus. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 To sú neskutočné, vymleté hovädá, tí dvaja, týmto ich počinom ma úplne odrovnali. Hoci to je žáner, na ktorý sa pozerám s dešpektom, v prípade tohto filmu si ale nemôžem pomôcť. Už len keď vidím ten rok 1978, v ktorom bol film nakrútený, tak sa nestačím diviť. Svojou drzosťou a "modernosťou" totiž pripomína súčasné "huličské" komédie, ale jednoznačne ich tromfne svojou kvalitou a zábavnosťou. Film šliape od začiatku do konca, pričom ho sprevádza poriadne nadupaná rocková hudba, ktorá výborne ladí s uleteným duchom snímky. Edit 2.9.21: Pri druhom pozretí to už až taká skvelá zábava nebola, znižujem zo 4 hviezdičiek na 3. ()

Reklama

Reddman 

všechny recenze uživatele

Dave´s not here man. V Americe je tenhle film velkým kultem. Po jeho shlédnutí jsem si uvědomil kde všude byla tahle blbina parodována, nebo kde na ní bylo odkazováno. Nemusíte ani být Američan abyste si Cheeche a Chonga zamilovali. Je to takový praotec všech huličských komedií. Zároveň ale svou skvělou atmosférou zcela vyniká. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvělej hipísáckej kousek. Kultovní. Plnej dobrejch vtipnejch fórů, chch. A plný všech možnejch drog, na prvním místě marihuany. Paka, který ke všemu přijdou jak slepí k houslím. Nebo v jejich případě spíš jak zmaštění slepí k zmaštěnejm houslím. Nebo jak jeptišky k celní protidrogové kontrole. Ale věřte mi - bude se líbit i nehuličům. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nejlepší huličská komedie byla natočená v roce 1978 a jmenuje se Up in Smoke. Kdyby mi tohle řekl někdo dřív, tak jsem se nemusel dívat na současné bláboly a pustil bych si rovnou tuhle perlu. Opravdu hodně vtipné, už úvodní scény mě dokonale rozesmály a celý film je skvělýl. Navíc perfektní výběr hudby. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Skoro celý film je natočen v Los Angeles, jen některé scény jsou točeny přímo v Mexiku. (Terva)
  • Ellen Barkin v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)

Reklama

Reklama