Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parašutistu a instruktora Ditche Brodieho vyhledá atraktivní žena Chris a chce, aby ji naučil skákat padákem. V letadle, těsně před seskokem, odláká jeho pozornost, a když se Ditch obrátí, spatří už jen padající tělo. Marně se ji pokusí ve vzduchu zachytit. Žena spadne na zem, aniž by otevřela padák. Zoufalý Ditch se vydá na její adresu a dostane se do bytu, kde z fotografie zjistí, že byla zkušenou parašutistkou. Je tam napaden dvěma muži, podaří se mu ale uniknout. Druhý den ho navštíví muž, který se vydává za vyšetřovatele nehody Pinkwatera. Později Ditch zjistí, že nehoda s padákem byla pouze kamufláží. Nechá se od Chris přesvědčit, aby jí v noci pomohl proniknout do střeženého objektu, odkud ukradne zvláštní pouzdro. Na další schůzku s ní vezme i Pinkwatera, z toho se však vyklube spojenec zločinců. Ditch a Chris opět o vlásek uniknou smrti a parašutista se konečně dozví, že Chris kdysi pracovala pro KGB a nyní se pokouší zastavit bývalé kolegy, kteří ukradli obrovskou zásilku zlata a chtějí ji použít pro financování státního převratu v Rusku. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Svobodomyslný holkař a trouba, který udělá stejně jako loutka na provázku, cokoli se mu řekne jen proto, aby dostal holku do postele. No, tak dostal, no. A nejen do postele, dokonce si s ní i zalítal v cadillacu. Ale nebetyčná blbost to byla. A v bodech přitvrdím jedině, když mi z nebe spadne k nohám cadillac s Natassjou Kinski v kufru. P.S.: ....stačí i bez ní. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Poctivý áčkový blockbuster, jaké se točily v první polovině devadesátých let. Ostřílený instruktor skydivingu Ditch Brodie tvrdě narazí, když si u něj jednoho dne přijde domluvit lekci tajemná kráska. Pohodový seskok padákem se rychle změní na střemhlavý pád smrti. Ditch se ocitá uprostřed intrik a podvodů, které připomínají hru kočky s myší. Sympatický Charlie Sheen (tehdy na vrcholu popularity, šel z filmu do filmu), sice pomáhá krásné Nastassji Kinski, ale celou dobu neví, která bije. Snímek režíroval Deran Sarafian (oblíbení Gunmen), má téměř nepřetržitou akci, napětí, humor a strhující záběry skydivingu. Scéna s letícím autem (byla bezostyšně okopírovaná ve sračce Uncharted), má správný grády i dnes! "Střílej!...Nefunguje!...Tak ji odjisti, kopyto!" ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ditch Brodie (Charlie Sheen) je typickej gauner. Neustále má nějaké problémy, ale to, že je nejlepším skokanem s padákem ho zachraňuje před vyhazovem (i když místo na oslavě starých dam přistane na oslavě malých dětí). Ale když při jednom seskoku zemře dívka, kterou učil skákat, vypadá to, že dohrál.. Ale Ditch se nevzdává, zjistí, že dívka (Natassja Kinski) vůbec není mrtvá, ale je možná ještě lepší než on, navíc agentkou KGB, a společně pátrají po ukradeném ruském zlatu... Kromě zajímavě vyvedených skoků (nevím jestli moc reálně, ale dívat se na to dá) nepřináší film nic, co bychom neviděli v tisíci a jednom Bondech. Natassja Kinski je pěkná kočka, Charlie Sheen zase tvrďák, takže to sem tam mezi nima pěkně jiskří.. Typickej film na sobotní n@v@u obrazovku :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen je prostě mazák furt cedí hlášky typu "to sis nemohla vymyslet nic lepšího než třínohýho psa?" A stíhá přitom vyjet z letadla autem mít přitom na kapotě rusáka co se ho snaží oddělat a Nastassju Kinski v kufru. Tenhle film není bez chyb, ale proč si jima znepříjemňovat život když to má takovej spád a charismatický herce, který utáhnou i situace co by s někým jiným vypadaly dost trapně. Bezva bezva bezva adrenalinová oddechovka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu velkou výhodu, vlastně dvě. Tou první je, že se námět filmu dotýká úžásného sportu, zvaného parašutismus. Současně je s tím ovšem spojená hned jedna výtka, zase tak moc se ho nedotýká a mohl by se ho dotýkat více. Druhá výhoda, je stále půvabná Nastassja Kinska . Bohužel samotná pointa příběhu a naprosto legrační konec, film zcela devalvuje a připomíná trapný pokus o vtip v humoristickém časopise. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Když probíhá souboj v letadle mezi Chris Morrow (Nastassja Kinski) a Benem  Pinkwaterem (James Gandolfini), je patrné, že Ben jakožto nezraněný dostane kopem do obličeje a krev má pod nosem dřív, než ránu dostane. (icewhite)

Reklama

Reklama