Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení... většinou. Ve filmu V peřině je k ocenění především to, že se snaží vypadat světově, že se snaží funkčně využívat 3D. A že je tak pozitivní a vlezlý, že se nedá odeslat do odpadu. A není tak bolestně nudný jako Brabcův předchozí Máj. Neustále se tam něco děje, někdo zpívá, tančí, poletuje, oko zaměstná. Jak už napsal ve své recenzi František Fuka, scénář a fungování fikčního světa to má složitější než Nolanovo Inception, ale narozdíl od něj se neřídí žádnými zákony logiky nebo pravidelností. A taky se tam hodně zpívá a u toho divně rýmuje, vlastně to dost choreografiemi a oduševnělostí písniček připomíná HSM - ale v USA hrají v pofidérních muzikálech Vanessa Hudgens nebo Zack Effron, u nás Karel Roden a Bolek Polívka. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Úvodní pohádková písnička je pěkně vtíravá. Za nic na světě jsem ji nemohla dostat z hlavy. Úplně jako by mě naočkovala. Já jsem na peří alergická, takže si podobné radovánky dopřát nemůžů, protože by mě to zabilo. Lucii Bílé to jde jako herečce velmi dobře. Až jí někdy zpívání třeba omrzí, tak herectví bude jasná volba. Její maminka byla starostlivá a šarmantní zároveň. Nina Divíšková hraje jako o život. Seriál střídá filmem. Od Rodena jsem nečekala, že by mohl zahrát něco vtipné. Vždyť hraje v dramatech nebo akčních filmech. Takže byl pro mě velkým překvapením. Tohle je taková milá a zábavná blbůstka, která je velmi barevná, roztančená a vyzpívaná. Českému divákovi je velmi těžké se zavděčit, zvláště, když někteří mají proti českým filmům averzi. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

V peřině mě docela překvapilo, protože není tak špatné jak jsem čekal. Místy je třeba ocenit autorův nápad a že některé lokace vypadají na české stojaté vody docela zajímavě. Jenom mě tak trochu zaráží kolik relativně dobrých herců se dokáže utopit v takovéhle kravině (Polívka, Roden,Balzerová). Jinak příběh je až na druhé koleji a překvapivě ani většina písniček ve filmu nemají co dělat s dějem filmu, to moc nechápu. Některé písničky byly otřesné, jako například Mádl, ale některé zase docela slušné (Kabáti). Barevné, hravé a se spoustou písniček. Věřím, že dětem by se to mohlo určitě líbit. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na prvýkrát som dal jednu hviezdu, ale na druhé pozretie sa mi po pár minútach z tých hereckých výkonov zakalil zrak a skoro dostal zápal spojivky. Takže s hodnotením musím ísť dole, nakoľko film má negatívne zdravotné dopady. Mádl hrá zamilovaného takým spôsobom že by mu ani duo Dolce Gabbana nestačili a ja som musel narýchlo otvoriť okno, pretože mi prehriatý televízor zvýšil okolitú teplotu na 50 stupňov Celzia. Túto zlátaninu nepodlezie asi ani Troška. ()

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec asi fičí na peří aneb jak natočit muzikálový film pro děti, ve kterém má Mádl každý večer v peřině jeden vlhký sen. Možná se jedná o nějakou sofistikovanou narážku na Terryho Gilliama, jehož sny - pardon, filmy - jsou podobně laděné s tím rozdílem, že se na ně dá dívat. Prakticky všichni herci i neherci (Bílá se svým synáčkem Filípkem vedou) jsou příšerní, ale na tom vůbec nezáleží, protože film nemá žádný děj a má otřesné písničky. Prakticky to nejde vydržet, ale proč jste se tomu upsali i vy.. Bolku, Karle.. Hynku, Viléme, Jarmilo..! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se objevuje na dvacet minut trikových záběrů, přičemž každá vteřina digitálních kouzel obnáší tři až čtyři dny práce. Jedna osoba by tak zmíněných 20 minut filmu tvořila přibližně 13 let, k počítačům musel proto usednout celý tým lidí. (Taninaca)
  • Na povrchy počítačových modelů bylo použito 2 160 různých fotografií textur cihly, tkaniny a kamene. (Beastmaster4)
  • Čistírna peří láká zákazníky sloganem s gramatickou chybou "Vyčistíme Vaší peřinu..." Správně však má být "Vaši". (skudiblik)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama