Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Posádka Enterprise odchází do důchodu, i tak je ještě pozvána, aby absolvovala zahajovací cestu s novou lodí Enterprise. Bohužel při záchraně cestujících z lodi napadené neznámou energetickou vlnou je ztracen (doslova) kapitán James T. Kirk. O sedmdesát let později se kapitán Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) se svojí posádkou potýká s plány El-Auriana Sorana, který chce zničit obydlenou planetou, aby se znovu setkal s onou energetickou vlnou, která jej může dostat do bájného Nexusu. Ale Picard na tento boj není sám, v nouzi nejvyšší přichází na pomoc sám James Kirk ... Vcelku důstojné ukončení kariéry jednoho kapitána a jedné Enterprise - sice většina původních herců (kromě Williama Shatnera) zahrála jen v pár minutách na počátku - ale to vše vynahradil sám Kirk. Příběh je takový .. ehm .. tuctový, kolik takových neznámých energetických vln již Enterprise zažila, a navíc, je opravdu vždycky potřeba zničit celou loď? Pravda, sice můžou v dalším filmu dostat novou (čímž si filmaři skvěle vynahrazují technologický postup - vzpomeňte na kapitánský můstek v prvních Star Trecích a teďka). Co mi na filmu ale hodně vadilo byl příliš násilně naroubovaný humor - chápu že robot potýkající se s emočním čipem je k popukání, ale všeho do času ... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Star Trek Generations mi neprišiel taký dobrý ako predošlý, ale určite sa dalo na čo pozerať. Je to menšia zmena preorientovať sa na novšie postavy a nových hercov, ale zo Patricka Stewarta mám radosť, no černoch z čelenkou cez oči mi až tak nesedí. Dej bol priemernejší ako som čakal, sam tam ma to mierne nudilo, no zopár scén sa vydarilo. Pád Enterprise na planétku bol úžasný a zopár akčnejších scén bolo tiež vydarených. Efekty sa každým dielom zlepšujú a ja sa už neviem dočkať ďalších ST. 70% ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po shlédnutí dvou filmů s původní posádkou mě už trošku omrzela, a proto jsem chtěl změnu a tak jsem si pustil první film s posádkou Jean-Luc Pickarda. Je to rozhodně zpestření a třeba mě překvapila účast Whoopi Goldberg ve vážné roli, v které jsem ji snad ještě neviděl. Záporňák je taky zdařilý a tentokrát jako správný závislák touží po své droze a je schopný pro to udělat vše. Občas to vtipně oživuje přehnaně emocionálně laděný android Dat. Ale jinak je to stále standardní Star Trek příběh se svými klady i zápory, tak to na čtyři hvězdičky u mě nedá. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nexus a setkani dvou legendarnich kapitanu Enterprise stoji za to. Prestoze v mladi jsem mel posadku kolem Picarda hodne rad, prechod z 6ti filmu Kirka a nekolika dekad jejich vesmirne prace na novou Enterprise nebyl uplne jednoduchy, obzvlast, kdyz se zde jeste par veteranu ukaze. Puvodni Star Treky a jejich posadka meli srdce a original muze byt jen jeden, vsechno dalsi uz pusobi jako umela snaha o nove verze, ale uvidime jestli me Jean-Luc & company dokazi presvedcit mimo serial v dalsich filmech. 6/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tento Star Trek je podle mého názoru dokladem toho, že posádka z nové generace prostě není tak šmrncovní jako ta stará dobrá sestava s Kirkem a Spockem. Patrick Stewart je sice na rozdíl od Williama Shatnera opravdu dobrý herec, ale zbytek posádky už nemá takové charisma jako její kapitán. Postavy jako Worf, či Data mě zkrátka moc neberou a zbytek posádky ani nestojí za řeč. Film Generations sice nabízí zajímavé setkání dvou legendárních kapitánů, ale toto setkání by si bylo zasluhovalo lepší, větší příběh a kulisy. V rámci celé filmové Star Trek série působí příběh tohoto dílu tak nějak nejméně zajímavě, lehce béčkově (mimo zrůdné pětky samozřejmě). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)

Reklama

Reklama