Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nexus a setkani dvou legendarnich kapitanu Enterprise stoji za to. Prestoze v mladi jsem mel posadku kolem Picarda hodne rad, prechod z 6ti filmu Kirka a nekolika dekad jejich vesmirne prace na novou Enterprise nebyl uplne jednoduchy, obzvlast, kdyz se zde jeste par veteranu ukaze. Puvodni Star Treky a jejich posadka meli srdce a original muze byt jen jeden, vsechno dalsi uz pusobi jako umela snaha o nove verze, ale uvidime jestli me Jean-Luc & company dokazi presvedcit mimo serial v dalsich filmech. 6/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Svět J. T. Kirka měl své kouzlo, občas byl poetický, častokrát vtipný, old buddies hlášky se mi líbily. Nová posádka v tomhle směru hodně pokulhává, hra na emoce se moc nedaří, jedinou vtipnou věcí je Data a jeho emoční čip, Malcolm McDowell hraje svého standardního záporáka... Prostě tak nějak bez nadšení, bez fantazie, řemeslně slušně odvyprávěné skoro nic. Jediné, co mne potěšilo, byla vytříbená kamera, některé záběry jsou velmi dobře udělané. Ale jinak tomu chybí šmrnc Kirkových Star Treků, a ostatně začátek a konec filmu jsou vlastně to nejlepší. Z posádky samotné nikdo nemá takové charisma jako měli Spock, Uhura, Checkov (!) nebo Scotty. A suché hlášky taky nějak vymizely a nahradil je těžkotonážní pokus o vtip. Jo, a mimochodem mne překvapuje, že ve 24. století neznají airbagy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Do natáčení sedmého filmu o osudech lodi Interprise a její posádky se tentokráte pustil David Carson. Hudební doprovod mu dělal Dennis McCarthy. Jsme zde svědky křtu kosmické lodi Interprise, která má označení NCC 1701 - B. Naše stará známá posádka odchází do důchodu a nahradí ji Nová a mladá generace. Zatím co je triková stránka filmů lepší a lepší, naši hrdinové jsou starší a starší - věčná škoda. Měl jsem Admirála Kirka a jeho posádku velice rád. Při sledování tohoto snímku jsem si chtě nechtě vzpomněl na jednu českou říkanku - Naše staré kamarády, nehodííííme do smetí............ CITÁT - Nechutná mi to, nalejte mi ještě.......... Svým způsobem je to smutný příběh. Příběh se zde posouvá o 78 let do budoucnosti, ano čtete dobře o 78 let !!?? Nová generace vesmírné lodi Interprise NCC 1701 -D je zde : ..........PICKARD - Patrick Stewart ..........RIKE - Jonathan Frakes ..........DATA - Brent Spiner ..........GEORGI - Levar Burton a další. Scotty, Chekov, Kirk, Uhura......jsou zde už jen jako staříci. Na novou posádku si budu muset dlouho zvykat. CITÁT - Warp sedm.......... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak s Pikárdem přichází rozhodně zdařilejší Stártrek. Triky chytají do výšin a nové postavy těší oko i duchy. Hlavně mě bavil android Data, kterej mě fakt rozesmíval. Děj byl trochu moc sci-fi, ale to už asi ke sci-fi patří, že, chch. Rozhodně se mi bude líp dívat na Patricka Stewarta, než na Shatnera. A je mi jedno, co si o tom myslijou ostatní. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama