Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek opět nezklamal a vrací se zase ve větší síle, než měl předchozí díl. Pomalu začínám věřit tomu, že se mi každý další díl líbí čím dál tím víc proto, že se mi čím dál tím víc líbí Star Trek celkově, protože jiné vysvětlení to asi nemá, což jenom dokazuje můj názor ke třetímu dílu, o kterém jiní tvrdí, že byl o hodně slabší než ostatní. To jsem ale tak trochu odbočil, myslím že navzdory mému názoru, že cestování časem nazpátek se filmu vůbec nevyplácí, by byl tento film stejně pro mně nejoblíbenějším dílem (nebo alespoň momentálně) série. Má to vtip, má to hloubku, má to myšlenku... Co víc si od Star Treku přát? Možná tak ještě o něco více akce, ale přece jenom, co by se do takovéhleho příběhu ještě dalo nastrkat? Herecké výkony jsou jedna báseň, to možná proto že tu konečně dostávají dostatečně prostoru všechny postavy - další velký klad. Leonard Nimoy v roli Spoka (Spok je nejlepší!! :D) je prvotřídní a i William Shatner a spol. odvádějí téměř bezchybný výkon. Prostředí s velrybami (ačkoli ve velmi špatných podmínkách) trochu dodává filmu odlehčující atmosféru. Abych se moc nerozkecával, tohle prostě... nemělo chybu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejzabavnejsi Star Trek film. Misty uz to brousi do sfery regulerni komedie, ale velmi povedene a zaroven je zde kreativne star trekovsky zobrazeno ekologicke poselstvi pro planetu zemi skrze galaktickou velrybi komunikaci. Spock na reziserske stoliccce tedy tentokrat boduje naplno. 9/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta udeřila na Star Trek s úderností tunového perlíku a tak se odlehčuje kde může. Z vážného sci-fi se Star Trek zvrhává do cheesy komedie více než velmi a celý děj je tak trochu vážně nevážný, nese se hlavně ve znamení ochranářské agitace a dělání si srandy ze studené války, protože jinak je to vcelku jen snůška hovadin a nadsazeného blbnutí. Což není až tak zlé, ale spíše to působí jako amatérská parodie na Star Trek a ne Star Trek samotný. 7/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Spock tentokrat ako reziser filmu nam ukazal Star Trek trosku v inej podobe, na aku sme boli zvyknuti, teda skor v takom nezvycajnom, komedialnom obale. Nie kazdemu to mohlo sadnut a ja sam som premyslal nad tym, ci mu dam 3 alebo 4 hviezdicky, ale bavilo ma to, takze predsa len za 4. ________ William Shatner - (Kirk) +++ Leonard Nimoy - (Spock) +++ DeForest Kelley - (McCoy) +++ James Doohan - (Scotty) +++ George Takei - (Sulu) +++ Walter Koenig - (Chekov) +++ Nichelle Nichols - (Cmdr. Uhura) +++ Jane Wyatt - (Amanda) +++ Catherine Hicks - (Dr. Gillian Taylor) +++ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Výsledný scénář byl napsán pod časovým tlakem. Nicholas Meyer napsal část scénáře, odehrávající se v roce 1986, a David Bennett napsal začátek a konec filmu, který se odvíjí v budoucnu. Obě části byly po dodatečném přepracování hotovy po dvanácti dnech. (WolfR)
  • Platný český název velryby s vědeckým názvem Megaptera novaeangliae, který se objeví na monitoru v klingonské lodi, je pletvák dlouhoploutvý, nikoliv kytovec dlouhoploutvý. Modrá velryba (Blue whale), o níž mluví Gillian (Catherine Hicks) v Instutu kytovců, je název pro plejtváka obrovského - a ten vyhuben nebyl. Celkový počet je mezi deseti tisíci a dvaceti pěti tisíci kusy, což je asi tři až jedenáct procent stavu z roku 1911. (VMa)
  • William Shatner se natáčení tohoto pokračování nechtěl zúčastnit. Natáčel právě seriál T.J. Hooker (od r. 1982), jehož sledovanost nečekaně vysoce stoupla. Nebyl rovněž spokojen se svým honorářem a žárlil na režisérské úspěchy svého kolegy Nimoye. (WolfR)

Reklama

Reklama