Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horatiovi hrozí, že odvisne na povraze. Obľúbený námorník sa zúčastní vzbury, ktorá oberie slávneho kapitána Sawyera o velenie. Horblower a jeho kolegovia dôstojníci sa rozhodnú prevziať velenie aj napriek riziku vojenského súdu na Jamajke. V tejto dráme sa strieda množstvo konfliktov: napätie na lodi, boj s miestnymi španielmi, prelievanie krvi pri dobývaní pevnosti. Napätie až do poslednej chvíle... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběhově podobně kvalitní jako předchozí díl. Ale není to tak dobré. Bohužel mě opět nebavily scény na souši při dobíjení pevnosti. Hornblower a celkově celý příběh nejlépe funguje na moři. I když scéna u soudu nebyla zas tak špatná. Upřímně jsem čekala, že to dopadne jinak a Kennedy bude hodně chybět, byla to skvělá postava. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Druhá série Hornblowera je o něco slabší, ale pod nastavenou laťku nepadá nijak hluboko. Většina známých postav je převelena na loď Retribution, které velí legenda britského námořnictva. Jenže Hornblower začíná brzy zjišťovat, že s kapitánem není všechno v pořádnu. A to má Retribution před sebou nebezpečný vojenský úkol. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem sice, že to zhodnotím při první dílu série, ale zrovna tenhle je asi ten emočně nejsilnější. V tomto, nebo možná v tom předchozím (o Vzpouře) jsem se (zvlášť při prvním zhlédnutí, když jsem ještě nevěděla, že série bude pokračovat, a o existenci nějakých knih neměla ani páru) obávala o Horatiův život... (no, myslím, že jsem v určitém okamžiku, po nějaké době, dosti vzdálené od prvního sledování, hodně nadskočila, i když jsem to už věděla :-)) ). A závěr jsem probrečela nad jiným zmařeným životem. Snad jsou ostatní otrlejší a nepřidali/y se... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Viníky musíme potrestat............ Pokračování pátého příběhu s názvem Vzpoura. CITÁT - Nikoho nelze odsuzovat...........za to, že prokáže svoje schopnosti.............. Obsahově lepší než první díl, má to více napětí a možná i trochu víc akce. I když scéna s kanonem a smyčkou na skále byla hodně přitažená za vlasy. CITÁT - Já neumím plavat............. Leč příběhy stagnují a jsou čím dál tím odfláknutější. 50% ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama