Reklama

Reklama

Hornblower III - Věrnost

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: Loyalty (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1803, nejistý mír s Francií trvá už rok. Mužstvo flotily bylo rozpuštěno, důstojníci živoří na polovičních platech a zabíjejí čas, jak se dá. A na druhé straně kanálu sílí Napoleon. Není to ovšem jen ten ambiciózní, světovládou posedlý Korsičan, koho by se měla Anglie obávat. Začíná to vřít i na domácí půdě, v Irsku. A Irové, jak známo, jsou ochotni spolčit se třeba s ďáblem, aby dosáhli svého. Proč by se tedy nemohli spojit s Bonapartem? Jenomže jak zjistit pravou podstatu věcí a neporušit přitom mírovou smlouvu s Francií? Jedna možnost by tu samozřejmě byla. Riskantní, nebezpečná, jako vždy. Jenže co není v předvečer války riskantní? A tak se Horatio Hornblower, čerstvě jmenovaný kapitánem šalupy Hotspur, vydává se svými muži vstříc dalšímu dobrodružství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Poměrně šlapající snímek pro ty, kteří se rádi přenesou, anebo dokonce naopak vyžadují nějakou tu romantizující nadsazeninu. Protože mezi ně nepatřím, musím vytknout alespoň ty nejpodstatnější problémy. Uznávám, že hlavní hrdina musí být u všeho, ale proč tak neobratně doslova? Proč musí lézt jako první do hořící lodní kuchyně? Proč musí být zrovna on špehem v neuvěřitelně nebezpečném postavení? Proč musí být v každé šarvátce u skonu všech důležitějších postav? Tentokrát se nám jedná o věrnost, paradoxně se tu setkáme s kladným žabožroutem, který statečně střílí a bodá do svých krajanů kvůli ztracenému majetku. Mnoho nadhozených kontroverznějších otázek naštěstí není dořešeno. Kompozice bojových scén je však opravdu úděsná, byl bych šťastnější, kdyby se tu raději nevyskytovaly žádné, než to, co máme možnost sledovat. Zdařilé nervózní a nerozhodné projevy většiny herců jsou bohužel oslabovány rozhodnými a jednoznačnými činy svých postav, což do sebe sobě pochopitelně poněkud nezapadá. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběh je promyšlený a napínavý, akce je v tomto díle nejlepší za celou sérii. Díky těmto pozitivům díl krásně utíkal. Mám k tomu ale jednu větší výtku a to, že i když je Hornblower již kapitán je stále u všeho, ať už se vrhá do hořící kuchyně, nebo jako špeh pluje k Francii, nemyslím si, že by to jakýkoliv kapitán dělal sám, ale spíše by tím pověřil své důstojníky. Tohle je trochu nadsázka. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jest-li nám ji žabožrouti vzali, musíme si ji vzít zpět.............. Tak vám nevím, ale není to nějaké jednodušší? Bitvy nejsou propracované, není vidět to nadšení bojovníků, sem tam to dokonce střeh odflákne a přesune jinam a hudba také stagnuje. Korvetní kapitán je opět jen poručík a válka skončila. Všichni z lodí tak živoří za půlku výplaty. Tvůrci nějak nedokážou vymyslet něco nového, opět je tu nějaký škodil na lodi a vše se pak obrátí proti němu - tohle už bylo vidět několikrát během této série. CITÁT - O někom pochybovat musíme........... Název "semafor" mi tam nesedí, spíš světelná signalizace - semafor má ještě nějakých čtyřicet let času. DIALOG: Chce po nás heslo, pane...... řekněte mu, že vezeme pro jeho kapitána langusty......( a on je pustí - idiot) Spíš špatný scénář. Nejhorší díl z celé série. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Recenzia na vyžiadanie. "...and remember do nothing to provoke the war befor war is declared." Niall Leonard-scenár, zaužívaná narácia príbehu, pohrávame sa a vypukne peklo. Výborne spracovaná zápletka, okolité prvky scenára by boli potrebné dotiahnuť Soundtrack otvára každú scénu, nabil na intenzite, a skladateľ John E. Keane ho nechal vyrásť. Môžete očakávať lahodný soundtrack. Natočiť takúto sériu si žiadalo- čas, peniaze, skúsenosti a talent (pred kamerou a za). Pamätám si, že na YouTube som pozeral behind the scenes, kde režisér im vysvetľoval, aké náročné bolo nakrúcať na vode, k tomu s loďami vo reálnej veľkosti. Ioan Gruffudd herecky dospel, čo sa odzrkadlilo na jeho výkone, jednak vyrástla jeho postava aj on sám. pochopil presne, čo žiada režisér a film. Je ťažké nakrútiť film,a je to drina pot, preteky s časom hádky s kolektívom a producentami. na druhej strane séria môže byť rada, že sa ju chytil skúsený režisér. Herečka Julia Sawalha je ako anjel v tejto sérií, pôsobí milo, vyzerá krásne, a čo je dôležité vie hrať. Andrew Grieve zvládol réžiu na výbornú, pretože som prežíval životy mnoho vojakov, a množstvo scén mi zostalo v hlave. Niekoľko známych tvári predchádzajúcich častí sa vrátilo, Hornblower povýšenie, približuje nám aspoň tú masku, toho, ako musel vyzerať životy na mori, a služba v službách jeho námorníctva bola pocta, a nesmela znamenať predsa hanba rodine. Nová pozícia sadla Horatiovi, a séria naberá nové obrátky. Bola jednoducho radosť sa pozerať na poslednú polhodinu filmu (nie, že by sa vyžíval v násiliu) ,záverečná bitka na pláži, je jedno z najlepších bitiek celej série. Táto časť dokázal, že je kvalitná dobre nakrútená, zostrihaná, osobne vo mne nevyvolala ohromné pocity, ako Hornblower: The Frogs and the Lobsters; Hornblower: Retribution . „Vernosť si človek musí vydobyť a zaslúžiť.“ /85 %/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čím blíže jste nepříteli, tím hůře je někdy vidět.... Začátek příběhu nás zavádí do Londýna 1803, kde většina posádek i kapitánů přežívá jen na mizerné podpoře. Zrovna se neválčí a tak není třeba posádek a kapitánů válečného loďstva. Někteří jsou dokonce díky tomu degradováni z kapitánských na nižší hodnosti - Horatia nevyjímaje. Naštěstí se zdá, že Napoleon kuje nějaké pikle a i přes mír s francií je ve vzduchu cítit cosi na spadnutí. Horatio dostane pod velení HMS Hotspur, malou, ale rychlou šalupu s dvaceti děly. Má být okem i uchem flotily admirála Pellewa. Poté co je napaden velkou francouzskou fregatou nedaleko Brestu pochopí, že mír již skončil. A je to právě Hornblower, kdo zjistí že se Bonaparte chystá k invazi do Anglie. Dostane tedy za úkol zničit signalizační věž na francouzském pobřeží, zatímco posádka další lodi má zničit pevnost s bateriemi střežící vstup do zálivu. Jak se však zdá, někdo z posádky je zrádce a Frantíci na sabotážní oddíly již čekají.... --- Další díl je opět nabitý akcí, bohužel, díky tomu, že všude a ve všem figuruje Hornblower (samozřejmě kladně) to dostalo trochu ráz šestákových románů... Byla zde dokonce i celá řada nelogických míst a některé akce byly dokonce úsměvné... Ale nechť. Pořád držím kurz a dávám 4 langusty. Proč? protože mně to i tak moc bavilo. * * * * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Velké Británii v lokalitách Cornwall, Falmouth, Oxfordshire, Plymouth a Barbican. (Terva)
  • Skutečný nejmladší Napoleonův bratr, Jérôme Bonaparte, měl s dcerou baltimorského obchodníka Elisabeth Patterson syna, který se narodil ve Velké Británii v roce 1805. Napoleon jejich manželství neuznal a anuloval. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama