Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (413)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trošku zmatečný Bondovka kde mi přišlo všechno děsně na oko. Jako kdyby prostě režisér rozehrál scénu a nevěděl jak jí ukončit. Navíc Daltona nepovažuju za nejlepšího Bonda. Není sice špatnej ale nijak extra mi neseděl. Co mě potěšilo byla role McGilla a Del Tora, kterej skončil dost špatně:-) Ale jinak tohle považuju za průměrnou Bondovku s pár světlýma chvilkama. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po té kritické vlně na tento snímek mám chuť říci, že to byla nejlepší bondovka s Daltonem,abych měl klid, ale já to řeknu na plno--byla to doposud nejlepší Bondovka. To že je Bond v tomto příběhu osobní a není ve službách jejího veličenstva je rozhodně lepší než když se courá někde ve vesmíru. A já půjdu ještě dál, Timothy Dalton je pro mě nejreálnější BOND . Padouch Sanchez nikdy neměl zabíjet Bondovi kámoše a nebo vlastně měl, protože teď skutečně vidíme co to znamená nasrat BONDA. Dalton je nehorázně dobrej zabiják ať už s povolením nebo bez něj. Budu ještě osobnější Carey Lowell považuji za jednu z nejkrásnějších Bondgirl, doslova mě posadila na prdel, přesně to mě chybělo v posledních bondovkách, opravdu krásná a sexy a společně se sexy Talisa Soto vytvořili snad nejkrásnější dívčí tandem v bondovkách. Je jen škoda, že BOND byl tak nasranej a tak moc se chtěl pomstít, protože si klidně mohli střihnout trojku. Neodpustím si jedovatou poznámku, že byla obrovská hloupost neobsadit Daltona mnohem dříve do role agenta 007, jeho tvrdost mě doslova chytla. Půjdu si sehnat povolení zabíjet a producenti .........má msta bude osobní ! ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že zrovna Povolení zabíjet mohlo být polibkem smrti pro celou sérii. Dalton ani tady nezklamal. Jeho Bond je emocionálně pestřejší a dává tak zapomenout na tragický pokus Lazenbyho o něco podobného. Cesta za odplatou je však značně utahaná a nebýt odmítnutí poslušnosti, tak nenabízí další vypjaté zkoušky charakteru, ale jen hromady mrtvol. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po několikerém zhlédnutí se musím přiklonit k plnému počtu, byť mým favoritem byl vždy Connery... Je s podivem, jak i po letech jde o dobrou bondovku s akcí, vtipem a neskutečnou romantikou - scéna na člunu a v bazéně je jak z červené knihovny, ovšem zde působí mile a příjemně. Rozličné legrácky - kulky svištící ze samopalu bubnují v rytmu titulní bondovské melodie - dokazují, že se ještě jedná o film britský. Poslední filmy s Bondem-D.Craigem už nejsou bondovky, jen dobře řemeslně udělané akční americké filmy bez šarmu, nápadu a nadsázky, padající do šedi průměru. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tedy, bál jsem se chvíle kdy budu muset říct, že největším kladem bondovky byla bond-girl, ale už nemusím. Ta chvíle už nastala a ani to tak nebolelo:) Nějak se vytratila stylovost, charisma padouchů nahradil jejich počet, takže tu máme nevýraznou skupinku individuí (až na mladého Benicia Del Toro, který ale taky zaujal maximálně svým mladistvým vzhledem). Zkrátka a dobře Povolení Zabíjet je ještě slabší než Dech Života... ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Původně se měl odehrávat v Číně. Vzhledem k tamní politické situaci té doby se místo děje muselo přesunout. (WolfR)
  • Kvůli stávce Svazu amerických scénáristů, která se roku 1989 odehrála, nemohl jeho člen Richard Maibaum svou práci na filmu dokončit. Scénář tak musel dopsat spoluautor Michael G. Wilson sám. (WolfR)
  • Ve scéně, kdy Sanchéz (Robert Davi) střílí po Bondovi (Timothy Dalton) na návěsu cisterny, je možné zaznamenat, že zvuk odražených kulek od kovové konstrukce koinciduje s melodií filmu. (Zofan)

Reklama

Reklama