Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je to sporné. Příběh je velmi zajímavý, sází na klasickou divákovu hrůzu z uneseného letadla, bortí klišé o hlavních hrdinech, když jednoho z nich nechá chcípnout ve spojovacím tunelu dvou letadel, a nemystifikuje ohledně tzv. islámské otázky, zkrátka, nepřehání to i přesto, že teroristi jsou velmi slušní gentlemani. Bohužel se pak příběh dvě hodiny nudně plácá a zmatkuje a v závěru vše zabíjí idiotským finále s nesmrtelným padouchem. Tak asi za tři. Ano i ne. Zaplať satan, že je to už tak starej film. Žel, viděl jsem ho teprve teď. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou jsem shédl po delší době v televizi. Ač snímek dnes již sedmáct let starý, stále se na to dá podívat a musím na to nahlížet z pohledu let devadesátých. Hlavní rarirtky jsou pro mě Seagal, který se vůbec nedostal do akce a nyní s odstupem času, kdy Davida Sucheta vidím již jen jako Poirota, je jako arabský terorista výtečný. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hercule Poirot se rozhodl vyřídit si účty se světovým policajtem a tak s bandou čuramedánů klišoidně unese lítadlo, aby s ním udělal big bada boom. Narazí však na tuhý odpor hrdinných soldžrů US Army pod vedením všestranného intelektuála Hada Plisskena a to ještě může být rád, že tužší oponent, Steven Seagal, se rozhodl svými přebytečnými kilogramy nezatěžovat letadlo a místo toho za ním letěl pouze silou svých paží, což kupodivu na motory Boeingu nestačilo. Aby bylo veškerým zákonitostem akčních filmů učiněno zadost, nechybí ani sličná, statečná letuška a přistání pilotů-amatérů za frenetického listování manuálem. Bravo, řídit takový stroj s bambiliónem čudlíků zjevně není těžší než rozepnout podprdu! Film jsem poprvé viděla jako stěží opeřené kuře a tehdy se mi líbil hodně. Setkání po 15-ti letech už tak nadšené nebylo, ale pořád jsem se docela obstojně bavila... jen z mé strany výrazně ubylo napětí a přibylo pochechtávání a sarkastických poznámek. A díky svému imrvére zvracejícímu psovi jsem navzdory pokročilé noční hodině dokonce viděla i ten pateticky srajdovitý závěr, tak jsme si ublinkli duálně! 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý napínavý film. Akce je tu na začátku a pak někde na konci. Seagal tu hraje chvíli a pak zemře, nějak to moc dobře nedořešili jak umřel, jen tak z ničeho nic bez žádných emocí. Jinač film je místy nudnej, táhlej, je tu napětí, dobré zpracování. Líbí se mi jak Kurt Russell přistane ke konci s letadlem. Hodnotím 75% = **** ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech se mi tenhle film zase dostal do ruky a překvapivě se mi to tentokrát docela líbilo. Sice to člověk musí brát trochu s nadhledem, ale 2 hodinky uplynou jak voda. Na film podobnýho žánru je tu i celkem slušná herecká sestava s Kurtem Russellem a Herculem Poirotem v čele. Závěr je teda jak vystřiženej z nějakýho béčka z 80. let, ale ty 3 hvězdy dám. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Neskoršie verzie filmov boli upravené aby spĺňali politickú korektnosť. Samovražedný atentátnik už nedrží počas odpálenia v ruke korán, Nagi Hassan (David Suchet) vo svojich scénach taktiež nedrží v ruke korán, jeho scéna ako sa modlí na kolenách je taktiež preč. Slová "Allah" a "Infidel" (neverník) boli zmenené na "God" (Boh) a "Enemy" (nepriateľ) a tiež pôvod teroristov je nešpecifikovaný, zatiaľ čo v pôvodnej verzii pochádzajú z Alžírska. Paradoxom je, že vlajka na osobnom lietadle teroristu, ktorá patrí buď Iraku alebo Sýrii, zostala zachovaná. (Real Tom Hardy)
  • Terorista v podání Davida Sucheta je ve filmu ozbrojen československým samopalem Vzor 61 Škorpion. (Saccard)
  • Meno postavy Stevena Seagala (Austin Travis) pochádza z mesta Austin (Texas), ktoré sa nachádza v oblasti Travis. (Seag)

Reklama

Reklama