Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 sa afro-americký herec Eddie Murphy predstavil v úlohe doktora Dolittla, ktorý rozumie reči zvierat. Dokáže s nimi verbálne komunikovať. Z toho pramení mnoho viac či menej vtipných príhod, čo s nimi prežije. Veľmi jednoduchý nápad z ktorého vznikla veľmi jednoduchá, detská komédia. Na jedno pozretie je to celkom fajn. Tento titul sa dočkal i ďalších pokračovaní, ktorých kvalita však značne upadala. Pôvodný film z roku 1998 však za dve hviezdičky stojí. ** ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na filmu Dr. Dolittle je vidět, že jen jeden nápad (doktor umí mluvit se zvířaty) a komika Eddieho Murphyho (jde pořád nějak dolů) nestačí. Občas mě zaráží, jak si tvůrci myslí, že děti jsou hloupější než dospělí a lze jim naservírovat "jednodušší" zábavu. Tak to není a pár vtipných situací to nezachrání. Dobrý film pro děti dá mnohdy více práce než film pro dospělé. Sám jsem nebavil ani v mladším věku a jako dospělého mě to znovu neláká už vůbec. ()

Reklama

liborzel 

všechny recenze uživatele

Docela hezká oddychovka hlavně díky Eddie Murphymu.A zvířátka taky perfektní.Miluji tygry a tak jsem byl potěšen i touto nádhernou kočkou.Je to komedie a tak nemůžeme očekávat nějaké filozofické obohacení.Tak film může vyvolat jen lásku ke zvířatům a potřebu jim více porozumět.A to se myslím tomuto snímku dokonale podařilo. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Eddieho Murphyho v tejto úlohe si ešte živo pamätám z detstva a Dolittle sa mi už vtedy celkom páčil. V súčasnosti, keď si to človek pozrie spätne, tak to nie je až také terno, ale nie je to ani taká katastofa, ako tu niektorí píšu. Taká pohodová rodinná komédia s trošku plytkejším humorom a jednoduchou dejovou linkou. Mne to ale v tomto prípade nevadilo a dokonca som sa párkrát aj poctivo zasmial. 65 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dost podhodnocená komedie z posledního období, kdy se ještě dal Murphy považovat za komediální špičku.Dneska jsem se po dlouhý době na film kouknul v televizi a smál jsem se víc než dost.Jasně, humor je místy dost infantilní, ale Eddie hraje dobře a mluvící zvířátka na mě prostě vždycky fungovali, jeden z posledních opravdu hodně dobrých filmů v jeho kariéře.70%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama