Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemnej dobrodružnej filmek (nevim, kdo vymyslel, že tohle zapadá i do žánru mysteriozní). Kromě Nolteho knírku ani nejde moc poznat rok výroby, protože tohle je pravá čistá nefalšovaná filmařina. A taky ten děj je dost nadčasovej a hlavně tady nepotřebujou byt žádny trapny triky nebo dokonalí hrdinové. Ještě k ději - ten mi přijde docela nápaditej a obzvlášť ten úhoř je hustej nebo ta bitka, kde jako zbraň použijou lodní šroub na přenosnym lodním motoru. Jo, bavilo mě to... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Hlubina je především dobře vypadající dobrodružný film, plný perfektně zvládnutých podmořsýkch záběrů, na které bych se vydržel dívat celou věčnost snad i bez děje. Co je ale slabší je to co se děje nad hladinou. Nejvíce filmu schází jakákoliv propracovanost postav. Obzvlášť u těch hlavních není někdy zřejmé, co je nutí konat tak právě tak jak konají, nebo proč jsou tak zapáleni pro hledání pokladu, když je to může stát život a stejně jim z toho nic nekápne. Události a padouši se dějou tak nějak nahodile bez zřejmé dějové logiky. Škoda. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové potápanie s Bissetkou by som určite bral a bolo by mi jedno, či je v tesnom tričku, samozrejme mokrom, alebo v potápačskom obleku. Už v prvej scéne jej hrozilo nebezpečenstvo, to mi stuhla krv v žilách, pričom ju čakali ešte horšie zážitky od prívetivých miestnych černochov. Polovica filmu sa odohráva pod vodou, za to má moje veľké plus, aj v tom období dokázali filmári príjemne natočiť podmorské scény. Ale spôsob rozprávania príbehu a pátrania po poklade mi veľmi nevyhovoval, tam sa už prejavil vek filmu a gradovanie deja je slabšie. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Tam dole může být opravdu poklad." Dva vraky na dně oceánu a v každém z nich je jiný poklad. Jeden ukrývá zlato a druhý morfium. Snímek si užijete především po dobrodružné stránce. Nádherné scény z potápění jsou pastvou pro oči. Skutečně se totiž točili na Britských panenských ostrovech. Exotické bádání v hlubinách moře je kouzelně uklidňující. Z akčního pohledu je to průměrné řemeslo. Pohodové obsazení hlavních herců. 7/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku příběhu Gail (Jacqueline Bisset) zkoumá otvor ve vraku pomocí hůlky, na kterou zaútočí velká muréna. Kaskadér, ukrytý ve vraku lodi, dostal instrukci, aby za hůlku tahal vší silou. Svého úkolu se zhostil s takovou vervou, že své kolegyni, zaskakující za Jacqueline, vykloubil rameno. Scéna byla naštěstí zabrána několika kamerami, a tak ji nebylo nutné opakovat. (Cherish)
  • Jedná se o devátý kasovně nejúspěšnější film roku 1977 a nejúspěšnější film studia The Columbia Pictures. (dokec)

Reklama

Reklama